Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

AQU Catalunya, escollida seu permanent de l’Associació Internacional d’Agències de Qualitat en Educació Superior

ACN Barcelona.-La International Network for Quality Assurance Agencies in Higher Education (INQAAHE) ha escollit l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya), a Barcelona, com a […]

Agències 03/12/2020

ACN Barcelona.-La International Network for Quality Assurance Agencies in Higher Education (INQAAHE) ha escollit l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya), a Barcelona, com a seu permanent del seu secretariat. La INQAAHE és una associació internacional que agrupa més de 300 organitzacions que treballen per assegurar la qualitat de l’educació superior, la major part agències. L’agència catalana, membre de l’associació des del 1998, ha superat les candidatures del Regne Unit, Alemanya i l’Aràbia Saudita. La proposta catalana comptava amb el suport de Generalitat i govern espanyol. Fins ara, el secretariat era rotatori, tot i que estava a Barcelona ja des del 2013.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha constatat que l’elecció de l’AQU Catalunya “és un reconeixement a la constància, el rigor i l’excel·lència de l’agència, que ha contribuït a posicionar el sistema universitari català d’entre els més sòlids a nivell internacional”.En els mateixos termes s’ha expressat el president d’AQU Catalunya, Josep Joan Moreso, que ha destacat que la tria és fruit dels dos punts forts de la candidatura: “la ubicació privilegiada de Barcelona, una ciutat amb prestigi, atractiva, business friendly i ben connectada a les principals destinacions del món; i la fortalesa d’AQU Catalunya, una institució sòlida, rigorosa, consolidada, i reconeguda internacionalment que, a més, opera en un sistema d’educació superior rellevant”.