Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Aprovat un conveni perquè els jutges es formin en l’atenció a les persones amb autisme

ACN Barcelona.-La Comissió Permanent del Consell General de Poder Judicial (CGPJ) ha autoritzat la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’òrgan de govern dels jutges i la Confederació Autisme Espanya. […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-La Comissió Permanent del Consell General de Poder Judicial (CGPJ) ha autoritzat la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’òrgan de govern dels jutges i la Confederació Autisme Espanya. L’acord té per objecte el desenvolupament i la posada en marxa d’accions en favor de les persones amb trastorn de l’espectre de l’autisme (TEA) i les seves famílies. La col·laboració entre el CGPJ i Autisme Espanya es desenvoluparà en diversos àmbits, sobretot en l’assessorament i la formació dels membres de la carrera judicial sobre les característiques d’aquest trastorn i sobre les necessitats específiques de les persones afectades.

Amb aquest objectiu, el conveni preveu l’elaboració de materials i recursos informatius i divulgatius sobre el TEA; la promoció de la investigació sobre la situació d’aquestes persones en l’accés a l’àmbit judicial; o l’elaboració de models d’atenció específica a persones amb TEA en l’àmbit judicial.També es preveu que l’òrgan de govern dels jutges i la Confederació Autisme Espanya col·laborin en el desenvolupament de bones pràctiques que permetin afrontar i tractar degudament el possible estrès emocional, fisiològic o psicològic que les persones amb autisme puguin experimentar durant la seva estada a les seus judicials.L’acord el rubricaran, un cop conclogui l’estat d’alarma, el president de Tribunal Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes, i el president d’aquesta confederació, Miguel Ángel de Casas Rodríguez. L’aprovació de la signatura del conveni coincideix amb la commemoració, aquest dijous dia 2 d’abril, del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, declarat per l’ONU. Amb aquest motiu, la Comissió Permanent expressa el seu suport al col·lectiu de persones amb autisme, conscient que l’emergència sanitària causada pel coronavirus i les mesures de confinament adoptades per frenar l’expansió de la pandèmia suposen un problema afegit i una situació d’especial dificultat per a elles i per les seves famílies.Autisme Espanya és una organització sense ànim de lucre que representa a 133 entitats promogudes per familiars de persones amb TEA.