Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023
Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023

Aprovat el plantejament urbanístic per transformar l’àmbit de La Maquinista i reduir l’ampliació comercial a la meitat

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la transformació de l’àmbit de l’entorn del centre comercial La Maquinista, al districte de Sant Andreu. En concret, s’ha donat l’últim vistiplau als dos instruments de planejament que activen la nova ordenació urbanística d’un àmbit de 92.000 m2 i que suposen un canvi de model respecte al planejament vigent, aprovat pel govern de Xavier Trias. Així, es redueix a la meitat l’ampliació comercial prevista (de 42.000 metres quadrats a 21.000), i l’altra meitat es destinarà a habitatge, zones verdes, equipaments i comerços locals.

El gener del 2015 es va aprovar una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) impulsada pel govern de Xavier Trias i els promotors del centre comercial, Unibail-Rodamco-Westfield (URW). La normativa contemplava una ampliació comercial de fins a 42.000 metres quadrats i permetia aixecar edificis de fins a 25 plantes i construir l’Escola La Maquinista.

Publicitat

Pocs mesos després, l’equip de govern de Barcelona en Comú va iniciar el mandat 2015-2019 i va reorientar el projecte, el que va provocar un conflicte judicial amb els promotors. Finalment, després d’un procés de mediació i treball conjunt que va començar fa més de quatre anys, es va arribar a un acord amb els promotors que establia els eixos principals de la transformació.

Ara el plenari ha aprovat provisionalment una Modificació del Pla General Metropolità i definitivament el Pla de Millora Urbana de la zona amb els vots a favor del govern municipal, Cs, PP, Valents i la regidora no adscrita. ERC i JxCat s’hi han abstingut. L’MPGM s’elevarà ara a la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona, que depèn de la Generalitat, perquè s’aprovi definitivament.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió