Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Aprovada la modificació del Decret llei perquè Salut comuniqui als centres les dades de vacunació d’alumnes i personal

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts la modificació del Decret llei de mesures extraordinàries de caràcter social en centres educatius perquè el Departament de Salut pugui comunicar a les […]

Avatar
Agències 14/09/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts la modificació del Decret llei de mesures extraordinàries de caràcter social en centres educatius perquè el Departament de Salut pugui comunicar a les direccions les dades de vacunació de la covid-19 de l’alumnat i de tot el personal, també de l’extern que està en contacte amb els estudiants en l’entorn. D’altra banda, el Govern ha aprovat destinar prop de 43 milions d’euros (MEUR) a mantenir el personal de reforç per la covid-19 als centres educatius.

L’anterior decret llei, del novembre passat, preveia la comunicació de dades de Salut als centres per informar dels casos de la covid-19 i ara s’ha ampliat amb les dades de la vacunació. La mesura ha de permetre que els centres coneguin l’estat vacunal d’alumnes i professors de cara a les quarantenes que s’hagin de fer en un grup, que afectaran les persones que hagin estat en contacte estret d’un positiu i no estiguin vacunades o no hagin passat la covid-19 en els darrers sis mesos. El Govern ha aprovat destinar, a través del Departament d’Educació, un total de 42.879.672 euros en matèria de personal per al curs actual, que suposa prorrogar el programa temporal de mesures extraordinàries del curs passat als centres educatius en el marc de la pandèmia de la covid. Així, el Govern ha autoritzat un augment de crèdits, en el pressupost del 2020, prorrogat pel 2021, que afecten diferents conceptes pressupostaris del capítol 1 del Departament d’Educació.