Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Applus+ compra una companyia de l’Aràbia Saudí especialitzada en la inspecció de construccions per 25 MEUR

ACN Barcelona.-Applus+ ha anunciat aquest dilluns la compra de Safco, una companyia amb seu a l’Aràbia Saudí especialitzada en la inspecció i la realització d’assaigs en el sector de la […]

Avatar
Agències 21/12/2020

ACN Barcelona.-Applus+ ha anunciat aquest dilluns la compra de Safco, una companyia amb seu a l’Aràbia Saudí especialitzada en la inspecció i la realització d’assaigs en el sector de la construcció. Segons ha detallat l’empresa en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l’operació contempla un pagament inicial de 30 milions de dòlars (vora 25 MEUR) i un pagament variable que dependrà de diferents objectius financers i que es farà efectiu el 2023. Amb aquesta oferta –Applus+ té previst tancar l’operació durant el primer trimestre de 2021- la companyia espanyola controlarà el 100% de Safco, que passarà a formar part de la divisió Energy & Industry.

Segons detalla el comunicat de la CNMV, Safco va generar uns ingressos de 35 milions de dòlars (29 MEUR a tipus de canvi actual) i va presentar uns marges “significativament superiors als d’Applus+” l’any 2019. Segons el conseller delegat del grup amb seu social a Madrid, Fernando Basabe, aquesta adquisició ajudarà al grup a “seguir diversificant el negoci en mercat amb un gran potencial de creixement”. “L’operació culmina un any d’exitoses compres […] que suposen pro de 250 MEUR d’inversió”, ha afegit.