Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Anuncien 19 intervencions de conservació del patrimoni en 17 municipis del tram Tàrrega-Alfarràs del Camí de Sant Jaume

ACN Lleida.-La Diputació de Lleida ha anunciat 19 intervencions de conservació del patrimoni en 17 municipis del tram Tàrrega-Alfarràs (Segrià) del Camí de Sant Jaume. El projecte, que també ha […]

Agències 23/06/2021

ACN Lleida.-La Diputació de Lleida ha anunciat 19 intervencions de conservació del patrimoni en 17 municipis del tram Tàrrega-Alfarràs (Segrià) del Camí de Sant Jaume. El projecte, que també ha de definir un Pla conjunt de Foment Territorial del Turisme vinculat a aquest tram, es va exposar en la primera mesa executiva de l’operació ‘Camí de Sant Jaume: Xarxa pel patrimoni’, a la qual van assistir els alcaldes i representants dels 17 municipis que en formen part. El pressupost amb què compta aquest projecte és de 2.950.632,31 euros, cofinançat en un 50% pels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea (1.232.742,96 euros), amb 980.231,27 euros per la Diputació de Lleida i amb 737.658,08 euros pels municipis implicats.

El projecte que neix amb l’objectiu de posar en valor tota la riquesa patrimonial que ofereix el Camí de Sant Jaume al seu pas per Catalunya com a element de desenvolupament territorial d’un model de turisme ètic, sostenible, responsable i accessible, basat en l’acolliment i l’hospitalitat. A més, tindrà com a objectiu identificar, catalogar i diagnosticar els elements patrimonials dels altres trams del Camí de Sant Jaume que passen per la demarcació de Lleida.En el decurs de la primera mesa executiva es va fer un seguiment minuciós de l’estat de situació del projecte instant totes les parts a crear sinergies entre tot el territori inclòs en el Camí, per tal de potenciar la recuperació patrimonial. Amb aquesta operació es vol crear una experiència innovadora per posar en valor el patrimoni cultural vinculat als diferents trams del Camí de Sant Jaume al seu pas per Catalunya.