Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Antonio Martín rep el Gran Premi del Saló del 39è Comic Barcelona

ACN Barcelona.-El Gran Premi del Saló del 39è Comic Barcelona s’ha atorgat a Antonio Martín qui, més enllà de la seva llarga trajectòria editorial, ha dedicat la seva vida al […]

Avatar
Agències 29/05/2021

ACN Barcelona.-El Gran Premi del Saló del 39è Comic Barcelona s’ha atorgat a Antonio Martín qui, més enllà de la seva llarga trajectòria editorial, ha dedicat la seva vida al còmic, sent autor d’articles i llibres pioners sobre la historieta, convertint-se en tot un referent en la recerca dels còmics. El premi a la Millor Obra Espanyola ha estat per ‘Siempre tendremos 20 años’, de Jaime Martín, publicat per Norma Editorial. El premi a la Millor Obra Estrangera ha estat per a Ventiladores Clyde, de Seth, obra publicada per Salamandra Graphic. Amb obres ja de referència com ‘Carne de cañón’, l’Autora Revelació d’enguany és Aroha Travé.

La categoria que va ser afegida més recentment, la de Millor Còmic Infantil i Juvenil, en aquesta edició és per a ‘Astro-Ratón i Bombillita, nº5: Retorno a una tierra desconocida’, obra de Fermín Solís publicada per Bang Ediciones. El Premi Millor Fanzine ha estat per a Us, de Sara Soler. Pel que fa la categoria de votació popular a la millor obra, que s’ha escollit a partir de les votacions del públic, el guanyador ha estat ‘Lezo vol.1: Última batalla’, d’Ángel Miranda, Guillermo Mogorrón, Ramón Vega i Miguel Ángel Abad, publicat per Espadas del Fin del Mundo. El jurat dels premis del 39è Comic Barcelona, format per Antonio Altarriba, Ana Galvañ, Cristina Hombrados, Albert Mestres, Ulisses Ponce, Álvaro Pons, Marika Vila i Antoni Guiral, ha decidit els guanyadors entre els nominats que van sorgir després d’una primera fase de votacions realitzada per professionals del sector. De manera excepcional, enguany s’han inclòs obres publicades els anys 2019 i 2020, ja que la situació provocada per la covid-19 no va permetre celebrar el Comic Barcelona amb normalitat el 2020.