Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Antifrau investiga si una regidora de la Crida a Sabadell va ser contractada a dit per l’anterior govern municipal

ACN Sabadell.-L’Oficina Antifrau està investigant si la regidora de la Crida per Sabadell, Nani Valero, va ser contractada a dit l’any 2016 per l’anterior govern municipal com a tècnica en […]

Avatar
Agències 31/01/2020

ACN Sabadell.-L’Oficina Antifrau està investigant si la regidora de la Crida per Sabadell, Nani Valero, va ser contractada a dit l’any 2016 per l’anterior govern municipal com a tècnica en cap del negociat de Diversitat i Interculturalitat, segons han avançat diversos mitjans i ha pogut confirmar l’ACN. Les indagacions es va iniciar després que CCOO portés el cas a Antifrau. L’oficina investiga si la contractació es va fer sense concurs públic per part de l’extinent d’alcalde Albert Boada, de la mateixa formació que Valero. Antifrau ha requerit a l’Ajuntament de Sabadell informació i documentació sobre tots els càrrecs desenvolupats per Valero al consistori, segons fonts municipals.

Segons ha informat la Crida per Sabadell, Nani Valero va entrar a l’Ajuntament l’any 2008, coma a funcionaria interina “mitjançant un procés públic de tècnic auxiliar de gestió que compleix amb tots els requisits establerts normativament de transparència, publicitat, capacitat i mèrit”. Afegeixen que aquesta situació administrativa “li permet ocupar, provisionalment, llocs de treball de la mateixa categoria amb major responsabilitat”. Després va ser proposada com a cap de negociat de Diversitat i Interculturalitat, una plaça que va assumir durant el mandat del govern quadripartit (Crida, ERC, UpC i Podem). “El Decret que l’any 2016 la va nomenar amb caràcter provisional es va produir simultàniament en altres persones”, assegura el partit que defensa l’ús d’aquest procediment “per raons de necessitat i urgència”.La formació insisteix que aquest sistema “no és nou” perquè “ja s’havia realitzat i es va produir també en altres persones del departament”. Alhora manifesta que aquest “no és un cas singular, ja que gairebé el 30% del personal de l’Ajuntament és de caràcter interí”. Valero va passar a ser regidora de la Crida després de les eleccions de 2019, quan va prendre una excedència de la seva plaça.