Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Antifrau i la Generalitat col·laboraran en l’intercanvi d’informació contra la corrupció en contractació pública

ACN Barcelona – L’Oficina Antifrau de Catalunya i el Departament d’Economia han signat un conveni de col·laboració per vehicular l’accés a la informació de les dades disponibles a les eines […]

Agències 06/10/2022

ACN Barcelona – L’Oficina Antifrau de Catalunya i el Departament d’Economia han signat un conveni de col·laboració per vehicular l’accés a la informació de les dades disponibles a les eines de contractació pública electrònica de l’administració i el seu sector públic. L’objectiu és lluitar contra la corrupció en la contractació pública. Mitjançant el conveni, Antifrau tindrà accés a la base de dades de la Plataforma de Serveis de Contractació Pública de Catalunya (PSCP) i del Registre Públic de Contractes (RPC), per tal de poder aplicar el tractament necessari per a tota la informació que hi consta, en virtut de les competències de prevenció i investigació de possibles casos de corrupció.

L’accés a la base de dades permetrà generar informes d’acord amb el tractament concret de les dades seleccionades. L’accés i explotació per part de l’Oficina Antifrau de les dades d’aquests serveis, i eventualment d’altres eines, es farà seguint els mandats d’aquest organisme. En concret, per a actuacions d’avaluació prèvia de versemblança i d’investigació d’assumptes concrets, per aconseguir una detecció proactiva de fets i actuacions que puguin ser irregulars i per fer estudis i anàlisis, entre d’altres.

Antifrau també reportarà a la Secretària Tècnica de la Junta Consultiva de Contractació les qüestions sobre la qualitat de la informació i de les dades a què accedeixi i que detecti que poden ser susceptibles de recollida o tractament diferent per a la seva millora.

Per últim, el conveni inclou la creació d’una comissió mixta de seguiment amb representants de les dues institucions que vetllaran pel seu compliment.