Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Antic Teatre, la Caldera, el Graner i la Poderosa, coorganitzadors del SâlmonFestival d’Arts Vives de Barcelona

ACN Barcelona.-Els centres de creació d’arts vives Antic Teatre, la Caldera, el Graner i la Poderosa han acordat compartir l’organització de la novena edició del Sâlmon<Festival d’Arts Vives de Barcelona. […]

Avatar
Agències 02/12/2020

ACN Barcelona.-Els centres de creació d’arts vives Antic Teatre, la Caldera, el Graner i la Poderosa han acordat compartir l’organització de la novena edició del Sâlmon<Festival d’Arts Vives de Barcelona. Es tracta d’un nou model de diàleg compartit amb els centres de creació impulsors en virtut del qual el festival incorpora els artistes Sofia Asencio, Bea Fernández, Ariadna Rodríguez i Iñaki Álvarez com a curadors. La gestora cultural Dianelis Diéguez serà l’encarregada de la coordinació artística i organitzativa. El certamen tindrà lloc durant cinc dies, del 17 al 21 de febrer, i les quatre entitats han acordat aplicar aquesta fórmula de gestió compartida durant les dues pròximes edicions.

Durant els cinc dies de febrer, el festival compartirà amb el públic una programació d’arts vives ubicada en un espai-plató al Mercat de les Flors, però la programació començarà tres setmanes abans a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, amb un laboratori d’experimentació a l’entorn del format televisiu.El laboratori, tret de sortida de l’edició 2021, culminarà amb quatre dies de programació en un espai obert a la Sala MAC del Mercat de les Flors concebut com a plató i amb públic en directe, que acollirà diverses propostes amb la idea del directe com a propi de les arts vives i dialogant amb el format magazín televisiu.Així, es generarà un programa amb diferents seccions que no pretén reproduir dinàmiques de la televisió convencional, sinó entendre aquest espai com una possibilitat per trencar jerarquies entre formats, gèneres, disciplines, alta i baixa cultura o ficció i documental.La programació dialogarà amb peces escèniques que es podran veure a la Sala Pina Bausch del Mercat de les Flors. L’experimentació amb el format televisiu propicia que el festival s’expandeixi per diferents pantalles i formats audiovisuals de la ciutat.Telenoika, comunitat audiovisual que aglutina artistes interessats en l’experimentació, serà l’encarregada de la realització. L’estudi Soon in Tokyo, assumirà la imatge d’aquesta nova etapa del festival.