Dilluns, 10 d'agost de 2020 - Edició 746
La República

Anna Sahun rep el 46è premi de teatre Memorial Margarida Xirgu

ACN Barcelona.-L’actriu Anna Sahun Martí ha recollit aquest dilluns el 46è premi de teatre Memorial Margarida Xirgu, que atorguen l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) i l’Ajuntament de Molins de Rei. […]

Avatar
Agències 13/07/2020

ACN Barcelona.-L’actriu Anna Sahun Martí ha recollit aquest dilluns el 46è premi de teatre Memorial Margarida Xirgu, que atorguen l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) i l’Ajuntament de Molins de Rei. L’entrega del guardó s’ha traslladat al vestíbul Mercat de les Flors, ja que l’Institut del Teatre, que habitualment acollia l’acte, està tancat per la crisi del coronavirus. El jurat ha destacat la interpretació “magistral” de Sahun a l’obra de teatre ‘Justícia’, del dramaturg Guillem Clua i amb direcció de Josep Maria Mestres, estrenada al TNC. Sahun ha agraït l’empenta que Mestres li va donar en els inicis de la seva carrera teatral, i ha reconegut el moment “trist i estrany” que la companyia va viure quan van suspendre funcions a causa de la covid.

L’actriu també ha agraït al seu company Joel Joan, qui ha fet la glossa del guardó, les “eines que li ha donat per poder ser feliç dalt de l’escenari”. “Penso que el seu talent ha estat poc valorat a nivell de reconeixements, però per a mi a estat un gran mestre i m’ha fet redescobrir l’ofici, m’ha formatejat la manera que tenia d’entendre la interpretació”, ha dit Sahun.El jurat ha destacat la “versatilitat” de l’actriu a l’hora de “posar-se a la pell” de personatges molt diferents que la feien passar per estats anímics contradictoris “en qüestió de segons”. Un fet que, ha considerat el tribunal, demostra el “dominis” de la interpretació de la premiada i la confirma com una “actriu de caràcter”. També li reconeixen la “vàlua com a gran actriu de l’art en viu”.L’obra ‘Justícia’ va haver de suspendre les últimes funcions per la covid-19. En aquest sentit, els organitzadors del premi van decidir mantenir-lo, com a “acte de resistència davant d’una situació que ha afectat i afectarà tant al teatre”. Tot i la brevetat d’aquesta temporada, doncs, asseguren que “aquesta no desapareixerà, ans el contrari, serà una temporada singular que quedarà enregistrada en la història del teatre com a excepcional”. L’ADB i l’Ajuntament de Molins de Rei (Baix Llobregat) han reivindicat la història del guardó al llarg de 46 temporades, com a valedor de la memòria d’una actriu, Margarida Xirgu, “símbol de lluita i de llibertat del teatre”. “Per tot el que ella ens representa calia estar i ser en aquest any de vicissitud estranya i que encara ens costa d’assimilar”, han manifestat.L’acte ha comptat amb interpretacions de cançons d’un espectacle en homenatge a Xirgu estrenat a Sant Cugat. Olga Moreno, en representació del jurat, ha assegurat que el premi ha estat molt renyit, amb finalistes de “gran pes”, però alhora “molt merescut” per a l’escollida. L’actriu Mercè Managuerra va guanyar l’edició de l’any passat, Imma Colomer el 2018, i Mercè Sampietro el 2017. Anteriorment l’havien rebut Mónica López, Teresa Vallicrosa, Carmen Machi, Sílvia Bel, Àurea Márquez, Rosa Renom o Lloll Bertran.Han intervingut en l’acte el president d’ERC a Barcelona Ernest Maragall, l’exconseller de Cultura Ferran Mascarell, i l’alcalde de Molins de Rei, Xavier Paz.

Relacionats