Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Animac lamenta la mort del dibuixant Miguel Gallardo i l’homenatjarà en l’edició d’enguany del certamen

|

- Publicitat -

ACN Lleida – L’equip d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, lamenta la mort de Miguel Gallardo, dibuixant, mestre i referent del còmic i la il·lustració dels darrers quaranta anys al país. El certamen havia decidit atorgar enguany a Gallardo el Premi Trajectòria d’Animac 2022 i rendir-li un homenatge en el marc de la 26a edició de la Mostra, que se celebrarà presencialment a Lleida del 3 al 6 de març i online del 4 al 13 de març. Animac, juntament amb el Museu d’Art Jaume Morera, dedicarà a Miguel Gallardo una exposició al Foyer de La Llotja amb una part representativa de la col·lecció d’originals i reproduccions que l’artista va donar el 2020 a l’Ajuntament de Lleida, amb destí als fons del museu.

La Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya havia decidit reconèixer Gallardo amb el Premi Trajectòria d’Animac en l’edició d’enguany del certamen per “la seva brillant carrera com a il·lustrador i narrador d’històries gràfiques i per la seva desbordant imaginació a l’hora d’expressar-se a través dels seus personatges, com l’icònic ‘Makoki’, i autor de novel·les gràfiques autobiogràfiques com ‘Maria i jo’, entre molts altres treballs”.

Publicitat

Animac agraeix “la proximitat i l’estima que sempre va tenir a la Mostra”. En aquest sentit, recorda les paraules del dibuixant quan el certamen va anunciar el novembre passat la concessió del premi: “Gràcies per aquest honor, em sento un privilegiat per poder fer el que més m’agrada, privilegiat que Animac em concedeixi el Premi Trajectòria 2022 i que això sigui a Lleida, per mi té un valor afegit i molt emotiu”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió