Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Àngels Ponsa treballarà per fer de la cultura “un bé essencial” i reivindica que “és segura”

ACN Barcelona.-La nova consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha assegurat aquest dimarts que treballarà per fer de la cultura “un bé essencial”, tal com li ha encarregat el president del […]

Avatar
Agències 08/09/2020

ACN Barcelona.-La nova consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha assegurat aquest dimarts que treballarà per fer de la cultura “un bé essencial”, tal com li ha encarregat el president del Govern, Quim Torra, en la presa de possessió. Al traspàs de carteres, Ponsa ha reivindicat que “la cultura és segura” i que des del dia de la represa ha assistit a actes pràcticament cada dia, en llocs tancats i oberts: “No he vist enlloc ni he patit enlloc. Tot és estrictament segur”. Ponsa ha agregat que la cultura cura, com s’ha demostrat durant la pandèmia, ja que “és l’aliment de l’ànima”. Per la seva banda, la consellera sortint, Mariàngela Vilallonga, ha afegit: “Qui digui que al Departament de Cultura durant aquest any i mig no s’ha treballat falta a la veritat”.

Sobre si encara una etapa continuista o rupturista, Ponsa ha dit: “Sóc coneixedora i surto d’aquest equip i fa dos anys i mig que hi treballo”. A més, ha destacat que alhora també treballarà “el moment difícil que provoca la pandèmia”, i que també el reequilibri territorial és un dels objectius del seu departament: “Que el teixit cultural sigui arreu del país i no només en determinades zones”, tot això “en un context de repressió”, que li exigirà lluitar pels drets democràtics, ha subratllat.Preguntada sobre la necessitat de fer augmentar els pressupostos de cultura, ha dit que ha de ser així i que “tot forma part d’un mateix projecte”. La nova consellera ha assegurat: “Venim de reconvertir un pressupost que hem d’acabar reconvertint per poder tenir les eines necessàries per fer front a tot el que ens cau a nivell cultural”.Per la seva banda, Mariàngela Vilallonga ha destacat que ha estat un “gran honor i una gran responsabilitat” conduir el departament de Cultura. Davant dels que consideren que el departament no ha treballat aquest darrer any i mig, ha dit que el president, Quim Torra, “ha sigut molt clar i ha dit que aquest departament ha treballat fermament”. Igualment, Vilallonga li ha agraït molt i la confiança que li va fer i les paraules amb les quals l’ha acomiadat.”Sóc una persona que sempre ha mantingut fidelitat m’he autocensurat molt a la vida per fidelitats diverses que vas tenint a la vida”, ha afegit Vilallonga, que s’ha posat a disposició de la nova consellera “per tot el que li calgui”. Sobre ella, ha destacat la seva tasca durant aquests mesos al costat de tot l’equip per tirar endavant la cultura catalana, malgrat “tota la precarietat” de la cultura.