Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Ángel Hernández, sobre la despenalització de l’eutanàsia: “Aquesta vegada no hi ha marxa enrere”

ACN Barcelona.-Ángel Hernández, que va ajudar a morir la seva parella, María José Carrasco, amb esclerosi múltiple des de feia 30 anys, assegura que “no hi ha marxa enrere” per […]

Avatar
Agències 19/06/2019

ACN Barcelona.-Ángel Hernández, que va ajudar a morir la seva parella, María José Carrasco, amb esclerosi múltiple des de feia 30 anys, assegura que “no hi ha marxa enrere” per aconseguir la despenalització de l’eutanàsia. “Encara que la minoria té molta força, perquè està incrustada en els llocs més importants de les institucions, com la judicatura, aquesta vegada crec que sí. Estarem aquí per lluitar perquè despenalitzin l’eutanàsia i regulin el suïcidi assistit”, ha afirmat Hernández, que ha participat aquest dimecres al Parlament en una jornada organitzada per l’associació Dret a Morir Dignament Catalunya, en què han assistit tots els grups excepte el PPC.

La presidenta de l’entitat, Isabel Alonso Dávila, també confia que la despenalització de l’eutanàsia serà una realitat en aquesta legislatura, “seguríssim”, i espera que l’actual composició de la Mesa del Congrés dels Diputats permeti tramitar-ne “ràpidament” la llei. El Parlament va aprovar la setmana passada tornar a demanar al Congrés la despenalització de l’eutanàsia.