Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Anfac celebra l’aprovació del Pla Renove: “És absolutament necessari per superar la difícil situació del sector”

ACN Barcelona.-L’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac) ha celebrat l’aprovació al Consell de Ministres del Pla Renove 2020 per renovar el parc de vehicles a Espanya. “Aquest pla […]

Avatar
Agències 03/07/2020

ACN Barcelona.-L’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac) ha celebrat l’aprovació al Consell de Ministres del Pla Renove 2020 per renovar el parc de vehicles a Espanya. “Aquest pla és absolutament necessari per abordar i superar la difícil situació en què es trobar el sector per la crisi del coronavirus”, ha assegurat José López-Tafall, director general d’Anfac, en una nota de premsa. Els fabricants creuen que els incentius per l’automoció espanyols “estan alineats” amb els de països competidors com França. “Les vendes estan enfonsades però el trànsit de clients està tornant als concessionaris. Aquestes ajudes serviran per consolidar operacions i remuntar en part la caiguda que estàvem registrant en les matriculacions”, ha dit.

L’executiu espanyol ha aprovat el programa dotat amb 250 milions d’euros per estimular la demanda, activar la producció a l’Estat i promoure la substitució de vehicles antics. Les ajudes es concediran de forma directa i poden ser d’entre 300 i 4.000 euros, segons el tipus de vehicle i el beneficiari. Es comptarà amb 500 euros addicionals en cas de desballestament d’un cotxe de més de 20 anys.Per López-Tafall, aquests incentius donen un “missatge molt potent cap a fora, cap a les cases matrius de la nostra indústria automobilística, per la qual que Espanya treballa per un mercat fort per a tota mena de vehicles i per la competitivitat del seu sector”. El director general d’Anfac també destaca que l’impuls a la demanda de vehicle zero emissions, obligant a desballestar els vehicles més vells i contaminants de les carreteres per substituir-los per cotxes més eficients. A parer de l’associació, les mesures són “perfectament compatibles amb els objectius d’emissions zero el 2050 i alineats amb les propostes europees”.