Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Anem x Feina alerta que un 40% dels locals comercials i hostalers podrien tancar definitivament per la pandèmia

ACN Barcelona.-Un 40% dels establiments comercials i hostalers podrien tancar definitivament a conseqüència de la pandèmia, segons un estudi encarregat per Anem x Feina a la consultora Eixos. El descens […]

Avatar
Agències 28/04/2021

ACN Barcelona.-Un 40% dels establiments comercials i hostalers podrien tancar definitivament a conseqüència de la pandèmia, segons un estudi encarregat per Anem x Feina a la consultora Eixos. El descens de l’ocupació en aquests dos sectors se situa actualment en el 7,2%, lleugerament per sota de la caiguda del 8% registrada el 2008 com a resultat de la suma de tots els sectors. Per fer front a aquesta situació, la patronal reclama a l’Estat una inversió d’11.000 milions d’euros només a Catalunya. “Espanya es troba a la cua d’Europa”, assegura Anem x Feina. La patronal ha citat el Banc Central Europeu, segons el qual l’Estat ha destinat un 1,3% del PIB a ajudes directes, “molt lluny” de la mitjana del 4% de la resta d’estats de la Unió Europea.

En aquest context, la patronal situa la independència i la possibilitat de gestionar els recursos des de Catalunya com a única “solució”. “La realitat del teixit empresarial català, format per petites i mitjanes empreses i autònoms, no s’assembla al d’Espanya i el seu govern no contempla ajuts adequats, ni en format ni en quantitat”, ha lamentat.