Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Andorra recull les mostres de la prova que detecta la covid-19 sense que el pacient hagi de baixar del seu vehicle

ACN Andorra la Vella.-Andorra ha muntat un dispositiu per a la recollida de la mostra per a la prova PCR, que serveix per detectar si una persona té la covid-19, […]

Avatar
Agències 20/03/2020

ACN Andorra la Vella.-Andorra ha muntat un dispositiu per a la recollida de la mostra per a la prova PCR, que serveix per detectar si una persona té la covid-19, sense que el pacient baixi del seu vehicle. D’aquesta manera, segons ha explicat l’executiu del país en un comunicat, s’evita al màxim qualsevol contacte amb els professionals sanitaris encarregats de fer-la. El ministeri de Salut del Principat ha establert un sistema en tres nivells, segons la gravetat dels casos, per atendre els malalts que presentin símptomes compatibles amb el coronavirus. D’altra banda, per facilitar el retorn dels treballadors temporers als seus llocs d’origen, s’ha habilitat un formulari on podran indicar les seves casuístiques concretes per poder agilitzar la seva repatriació.

Pel que fa al centre de cribratge per detectar les persones afectades per coronavirus, habilitat en coordinació amb el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i el Col·legi de Metges d’Andorra, estipula que el primer dels nivells és per a les persones amb una afectació lleu, les quals seran ateses i rebran les indicacions sanitàries per part del seu metge de capçalera. Mentre, pels caos intermedis s’ha dissenyat un nou dispositiu, ubicat en un espai adjacent a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. que compta el suport específic de pneumòlegs.Finalment, el tercer nivell està adreçat a persones amb unes afectacions més severes de la covid-19, ja siguin perquè tenen patologies de base o no es poden desplaçar al dispositiu dissenyat pels casos intermedis. Així, són atesos pels professionals del telèfon d’emergències 116, que enviarien un dispositiu al seu domicili, si s’escau, per traslladar-los al centre hospitalari i rebre, en aquestes instal·lacions, l’atenció necessària, o la prescripció de l’aïllament domiciliari, sempre sota criteris clínics.