Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Andorra no registra cap nova defunció per covid-19 en les darreres 48 hores i acumula més de 600 casos

ACN Andorra la Vella.-El govern d’Andorra ha informat aquest dilluns que en les darreres 48 hores no s’ha hagut de lamentar cap defunció derivada de la covid-19, amb la qual […]

Avatar
Agències 13/04/2020

ACN Andorra la Vella.-El govern d’Andorra ha informat aquest dilluns que en les darreres 48 hores no s’ha hagut de lamentar cap defunció derivada de la covid-19, amb la qual cosa la xifra de víctimes mortals registrades és de 29. Mentre, els afectats per coronavirus sumen 646, dels quals 478 són actius. A l’hospital hi ha 48 persones, 16 d’elles a l’UCI i inclosa la que prové de la Seu d’Urgell, i unes altres 45 estan al centre sociosanitari El Cedre. Pel que fa a les mesures excepcionals i urgents que planteja l’executiu del Principat, s’han previst nous mecanismes com la suspensió temporal dels contractes de treball, eina que fins ara no estava contemplada al país, i la reducció de les jornades laborals.

Dels gairebé mig miler de casos de covid-19 actius, n’hi ha 65 que corresponen a professionals de la salut i catorze més de personal que pertany a cossos especials. A més, hi ha 430 aïllats al seu domicili i s’acumulen 139 persones que han estat donades d’alta.Pel que fa al segon paquet de mesures que ha d’entrar a tràmit parlamentari implica, en el cas dels assalariats, que els treballadors acceptin una rebaixa de sou del 3% si cobren 1.500 euros i del 20% si en perceben més de 2.100. En aquest sentit, les empreses que apostin pels ERTO hauran d’assumir una quarta part del salari, ja que la resta la pagarà el govern d’Andorra.Per tal de donar suport a totes aquelles persones que hagin estat acomiadades, l’executiu ha previst una reducció del 20% en les rendes de lloguer o l’ajornament de les quotes hipotecàries sense interessos. En el cas dels autònoms, també s’ha previst, entre d’altres, una prestació equivalent al salari mínim mentre la seva activitat estigui suspesa.A més, es treballa en una reducció del salari de tots els càrrecs públics. En aquest sentit, es preveu una contenció pressupostària de 17 milions d’euros per al 2020 i de 10 per al pròxim any.