Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Andorra farà un test ràpid a tota la població per fer un estudi sobre la immunitat al coronavirus

ACN Andorra.-El Govern d’Andorra ha anunciat que farà testos ràpids de coronavirus a tota la població. S’emmarcaran en la primera fase d’un estudi epidemiològic que busca fer una anàlisi d’anticossos […]

Avatar
Agències 04/04/2020

ACN Andorra.-El Govern d’Andorra ha anunciat que farà testos ràpids de coronavirus a tota la població. S’emmarcaran en la primera fase d’un estudi epidemiològic que busca fer una anàlisi d’anticossos dels ciutadans per valorar el seu grau d’immunitat. Amb el resultat de les dades i sabent el nivell de contagi, es decidirà quines activitats socials i econòmiques es podrien reprendre. El ministeri de Salut, juntament amb experts, està dissenyant un protocol que ha de determinar com es farà la prova a la població i com s’aplicaran les dues fases.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, també ha recordat que en paral·lel Andorra forma part d’un assaig clínic que consisteix a fer tractaments amb hidroxicloroquina a contactes de malalts per comprovar si aquest fàrmac és protector. En aquest sentit, cal destacat que l’assaig tindrà moltes implicacions com la de protegir els col·lectius més vulnerables com la gent gran.MascaretesPel que fa a les mascaretes, l’executiu ha recomanat a tota la població que n’aconsegueixi perquè tothom pugui sortir al carrer equipat.Les dades epidemiològiques actuals situen en 428 els casos actius de coronavirus a Andorra, dels quals 47 estan hospitalitzats (28 a planta i 19 a la Unitat de Cures Intensives) i 381 romanen aïllats.