Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Andorra estudiarà les oportunitats de cultivar-hi cànnabis per a usos medicinals

ACN Andorra la Vella.-Andorra Recerca i Innovació i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) han signat aquest divendres un conveni per prestar serveis de consultoria tècnica amb l’objectiu d’analitzar […]

Agències 25/06/2021

ACN Andorra la Vella.-Andorra Recerca i Innovació i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) han signat aquest divendres un conveni per prestar serveis de consultoria tècnica amb l’objectiu d’analitzar i definir un model de cultiu i de transformació industrial del cànnabis medicinal a Andorra. Es tracta d’un encàrrec del govern andorrà per analitzar les oportunitats i la viabilitat del cultiu d’aquesta planta al Principat i definir-hi un model de cultiu i de transformació industrial per a usos medicinals. L’execució dels treballs serà d’uns quatre mesos i inclourà un projecte pilot que tingui en compte les accions per definir una estructura bàsica de producció d’extractes de cànnabis medicinal i la infraestructura necessària.

L’IRTA treballa des de fa més de deu anys en diversos projectes de recerca i desenvolupament relacionats amb el potencial científic i tecnològic de l’ús terapèutic del cànnabis. En aquest sentit, aportarà a Andorra Recerca i Innovació i al govern andorrà els seus coneixements, l’experiència i recursos per dur a terme els treballs corresponents. “El cànnabis pot ser un cultiu clau per a l’economia, i creiem que a Andorra es donen les condicions necessàries per produir-ne de qualitat i perquè pugui ser rendible”, ha afirmat Josep Usall, director general de l’IRTA.Així, durant quatre mesos es durà a terme un projecte pilot que analitzarà definrià una estructura bàsica de producció d’extractes de cànnabis medicinal i estudiar-ne la viabilitat del cultiu. També es farà un projecte per definir la infraestructura necessària i s’analitzaran els possibles impactes positius que pugui tenir el cultiu d’aquesta planta en la diversificació agrària i econòmica d’Andorra, així com l’aparició de nous sectors econòmics. El conveni també inclou fer una proposta de posicionament en treballs de recerca a Andorra en relació amb aquest àmbit. Així mateix,, es preveu una trobada presencial a Andorra amb cadascun dels grups de treball, així com una jornada de presentació de l’informe de resultats i treballs finals, segons expliquen des de l’IRTA.En aquest sentit, el ministre de Presidència, Economia i Empresa i president d’Andorra Recerca i Innovació, Jordi Gallardo, ha afirmat que “la indústria del cànnabis medicinal té un gran creixement internacional i pot oferir oportunitats que permetin desenvolupar un sector d’alt valor afegit a Andorra, la qual cosa contribuirà a la diversificació de l’economia”. Així mateix, ha indicat que “aquest és un dels sectors prioritaris del govern d’Andorra per estudiar-ne les potencialitats i pot servir de revulsiu per al sector primari del país”.