Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Andorra aborda l’actuació definitiva a la zona de l’esllavissada que fa un any va fer tancar l’accés des de Catalunya

ACN Sant Julià de Lòria.-La primera fase de les obres definitives de protecció i estabilització de la zona on fa tot just un any, el 10 d’agost de 2019, es […]

Avatar
Agències 24/08/2020

ACN Sant Julià de Lòria.-La primera fase de les obres definitives de protecció i estabilització de la zona on fa tot just un any, el 10 d’agost de 2019, es va produir una esllavissada que va obligar a tallar durant sis hores l’accés al Principat des de Catalunya, ha començat aquest dilluns. Concretament, aquesta primera intervenció se centra en la zona sud i nord del punt on es va produir el despreniment, fixant-lo amb malles de triple tensió i assegurant-ne així també la carretera. Els treballs tenen un cost de 4,8 milions d’euros i s’allargaran un any. A més, tot i incloure la construcció d’un nou mur definitiu de sosteniment a la carretera, no s’afectarà a la circulació.

Mentre duri aquesta primera fase d’obres, s’auscultarà en tot moment els moviments de terra, com s’ha fet fins ara. L’actuació també servirà per definir de manera més concreta i exacta la resta d’intervencions que caldrà fer després en la zona central de l’esllavissada, on el risc no és tant important. D’altra banda, l’executiu andorrà ja ha començat els tràmits per reclamar les responsabilitats escaients del succés a la propietat del terreny.