Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

Anafric alerta que els proveïdors del sector HORECA tindran “greus dificultats per sobreviure” si no reben ajudes

ACN Barcelona.-L’Associació Empresarial Càrnia (Anafric) ha alertat que les empreses que serveixen a la restauració i l’hostaleria tindran “greus dificultats per sobreviure” a les conseqüències de les restriccions si no […]

Avatar
Agències 13/01/2021

ACN Barcelona.-L’Associació Empresarial Càrnia (Anafric) ha alertat que les empreses que serveixen a la restauració i l’hostaleria tindran “greus dificultats per sobreviure” a les conseqüències de les restriccions si no reben ajudes directes. “Som invisibles per a l’administració. Ens sentim totalment abandonats”, ha denunciat el president de l’entitat José Friguls. La facturació de les companyies subministradores del canal HORECA ha caigut més d’un 50% interanual en els tres primers trimestres de 2020, amb una reducció de més de 52 milions d’euros. En aquest sentit, l’associació espera que les dades del quart trimestre certifiquin la “reducció dràstica” d’activitat entre els associats.

“En aquests moments, el sector càrni que serveix a la restauració està greument tocat i ferit”, ha explicat el vicepresident d’Anafric, Marcel Ruiz. “A la baixada de les vendes s’uneixen els impagaments de molts clients que no han pogut ni tan sols tornar a obrir, reduccions de cobertura de crèdit i pèrdua de valor de molts productes que s’han hagut de congelar”, ha afirmat. En aquest sentit, l’associació ha lamentat que el Govern “no hagi entès” que hi ha grans diferències entre les empreses que serveixen al sector al detall o als supermercats i les que es dediquen a la venda a l’engròs o a servir hotels i restaurants.El sector ha alertat de la possibilitat d’instar en els pròxims mesos concursos de creditors i es tem que les empreses d’altres comunitats, on no hi ha tantes restriccions, aprofitin la seva fortalesa per comprar companyies catalanes que estan una situació límit.

Relacionats