Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Ampli seguiment de la vaga de conductors a Barcelona: “S’hauria d’informar més dels horaris, m’està perjudicant”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La vaga de 24 hores conductors per reclamar la jubilació als 60 anys ha tingut un “seguiment total” i només estan treballant els serveis mínims d’un 20% amb caràcter general i un 40% en hores punta, segons ha informat la CGT, el sindicat convocant. TMB ha afirmat que s’estan garantint els serveis mínims. A l’estació de Sants de Barcelona, diverses persones han assegurat a l’ACN que desconeixen a quina hora passarien els autobusos i, un cop han arribat, s’han trobat que els vehicles anaven més plens. Els usuaris afectats han lamentat els temps d’espera més llargs de l’habitual en els autobusos i han reclamat més informació prèvia dels serveis mínims. “S’hauria d’informar més dels horaris, m’està perjudicant”, ha dit una usuària.

Algunes persones s’han quedat sense poder pujar al bus, com l’Andrea que s’ha queixat que no sabia que hi havia vaga i ha demanat que en els dies previs a les aturades es publiquin “horaris i que siguin de veritat, no que et diguin que passa a aqueta hora i et quedes esperant i esperant”.  “No sé si hauré d’agafar taxi o esperar”, ha dit a l’ACN, que ha lamentat que en el bus 27 aquesta situació “passa a diari”.  Aquesta usuària que ve del tren i que lamenta que l’averia a Gavà provoca canvis d’horaris que fan que “s’ajuntin dos trens per agafar el bus”.

Publicitat

També estava esperant des de fa 25 minuts aquesta línia de bus la Isabel, que assegura que no s’ha vist afectada per la vaga parcial, que ha durat tota la setmana, però sí per la d’aquest dijous, que és de 24 hores. “Avui m’està fastiguejant una mica, la veritat”, ha dit a l’ACN aquesta usuària. “S’hauria d’informar més dels horaris, en un moment semblava que es desconvocava i ara veig que m’està perjudicant”, ha afegit.

“No he sortit amb temps i arribaré tard a la feina perquè el bus triga mes de l’habitual”, ha explicat la Maria, una de les persones que esperaven a la Plaça dels Països Catalans. Aquesta usuària habitual de diverses línies de TMB ha reflexionat, però, que “les vagues si no molesten no serveixen” i s’ha solidaritzat amb els conductors vaguistes. “Encara que individualment sigui un problema per a mi, els drets dels treballadors són important”, ha afegit.

La vaga ha estat convocada per la CGT per reclamar la jubilació als 60 anys. La protesta arriba després del fracàs en els “intents de negociació” amb el govern espanyol, segons explica el sindicat en un comunicat, avisa que les mobilitzacions poden anar de “menys a més” depenent de la resposta de l’executiu. Hi estan cridats els professionals dedicats al transport de mercaderies i passatgers i s’hi han adherit, segons CGT, les seccions sindicals de més de mig centenar d’empreses i empreses de transport com TMB Barcelona, entre d’altres. La companyia ha qualificat els serveis mínims “d’insuficients”.

TMB havia demanat uns serveis mínims del 90% i el Departament d’Empresa i Treball ha dictat un 20% amb caràcter general i un 40% en hores punta, és a dir, entre dos quarts de set i dos quarts de deu del matí i entre quatre de la tarda i vuit del vespre, a més d’un bus barri per línia.

L’operador havia reclamat que es tingués en compte l’increment constant en l’ús del transport públic per la rebaixa en els preus dels títols de transport integrat del 50% i que els serveis mínims fossin del 60%.

La companyia recorda que la convocatòria de vaga és extensible a altres operadors de bus i tindrà repercussió al metro, FGC, Rodalies i Tram perquè els viatgers buscaran transport alternatius.

A Barcelona, el sindicat ha convocat una protesta per a aquest dijous a les onze del matí al carrer Mallorca, davant de la delegació del govern espanyol.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió