Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Ampans ha de tancar dues línies del Centre Especial de Treball pel descens de les comades

ACN Manresa.-La secció de Serveis a la Indústria del Centre Especial de Treball (CET) d’Ampans, a Manresa, ha aturat dues línies de treball per falta de comandes. Aquesta baixada afecta […]

Avatar
Agències 24/02/2020

ACN Manresa.-La secció de Serveis a la Indústria del Centre Especial de Treball (CET) d’Ampans, a Manresa, ha aturat dues línies de treball per falta de comandes. Aquesta baixada afecta directament a 25 de les 139 persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat que hi treballen. Apunten a què la caiguda “notable i sobtada” ve donada per la reducció de les comandes del sector de l’automoció, un dels principals clients, que ha aturat la producció d’algunes plantes per manca de subministrament de peces de la Xina arran del coronavirus.

A través d’un comunicat, des d’Ampans expliquen que aquest servei del CET ja estava “tocat” pel fort impacte que ha tingut “l’increment del SMI d’un 28% des del gener del 2019”. La gota, però, que ha fet vessar el got, afegeixen, han estat els efectes provocats pel coronavirus a les empreses de l’automoció, principals clients seus, i que per tant els ha arribat de retruc.Segons expliquen ,la baixada de comandes afecta directament la feina de 25 persones de la plantilla del CET d’AMPANS. De moment, asseguren, han adoptat mesures de flexibilitat horària i formatives per “guanyar temps i mirar de garantir els llocs de treball de tota la plantilla”. Simultàniament estan buscant nous clients que els permetin suplir aquest descens.No és la primera crisi a la qual s’enfronta el CET d’ AMPANS. Recorden que ja van patir les conseqüències “de les deslocalitzacions de les empreses” i han de fer front “a un mercat laboral cada cop més competitiu” i “a la progressiva desaparició de les feines menys qualificades”.L’any passat el CET d’AMPANS va participar en diverses mobilitzacions convocades pel sector de la disCapacitat per reclamar a les administracions una actualització dels pressupostos destinats al sector de l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual, congelats des de fa més de 10 anys, i una revisió del model de finançament dels CET que doni resposta a les problemàtiques i necessitats per salvaguardar el dret al treball de les persones amb especials dificultats.