Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Amorós veu “deslleial” que l’Estat “expulsi” del seu sistema de protecció prop de 1.000 persones en procés d’acollida

ACN Barcelona.-El secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, s’ha mostrat preocupat aquest dijous per “l’alt nombre de denegacions de refugi” que fa l’Estat en persones que ja feien el […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-El secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, s’ha mostrat preocupat aquest dijous per “l’alt nombre de denegacions de refugi” que fa l’Estat en persones que ja feien el procés d’acollida, i ho ha titllat de “deslleial”. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies anunciava dimecres que destinarà un milió d’euros a persones refugiades que queden fora del programa estatal d’acollida tot i estar en situació de molta vulnerabilitat. Amorós també ha lamentat que Espanya és dels països amb més denegacions i ha assegurat que “això acaba abocant moltíssima gent a la irregularitat”. En aquest sentit ha assegurat que l’any vinent hi haurà un miler de persones denegades que quedaran en una situació molt complicada.

Diverses entitats gestores del programa estatal d’acollida a persones refugiades van fer arribar al Departament la preocupació per “l’alt nombre de denegacions” de sol·licituds d’asil i per la incertesa sobre la continuïtat de moltes persones en el programa durant el 2021.El Departament afirma que s’han detectat diversos casos de persones en situació de molta vulnerabilitat que, sortint d’aquest programa, són derivades directament als serveis socials. Tot plegat a fet al Govern reforçar els serveis socials dels municipis que acullen persones refugiades.