Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Amics de la Bici critica que el mal ús de la senyalització a Barcelona provoca confusió entre conductors i ciclistes

ACN Barcelona.-Amics de la Bici ha criticat que Barcelona Mobilitat, depenent de l’Ajuntament de Barcelona, fa un mal ús de la senyalització que confon a conductors i ciclistes. L’organització creu […]

Avatar
Agències 02/04/2021

ACN Barcelona.-Amics de la Bici ha criticat que Barcelona Mobilitat, depenent de l’Ajuntament de Barcelona, fa un mal ús de la senyalització que confon a conductors i ciclistes. L’organització creu que la persona atropellada per un patinet elèctric al carrer Aragó ha de reclamar a Barcelona Mobilitat ja que la senyalització és “incorrecta”. En concret, apunta que els coneguts com a ‘escaquers’ “no són legals” perquè no estan inclosos al Reglament General de Circulació i per això el conductor “no té cap mena de responsabilitat”. Ha afegit que, a més, es col·loca una senyal de cedir el pas en l’escaquer, un ús que insisteix també és erroni.

Amb tot, l’organització ha afirmat que l'”excés de senyalització distreu o confon el conductor”. Ha afegit que això s’agreuja en el cas dels carrils bici “perquè els senyals utilitzats de forma excessiva s’utilitzen de forma errònia per part dels responsables del disseny dels carrils bici”.