Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Amec anticipa un 2021 “encara més dinàmic en fusions, adquisicions i pactes empresarials” en un fòrum amb 400 directius

ACN Barcelona.-Amec anticipa un 2021 “encara més dinàmic en fusions, adquisicions i pactes empresarials”. Així ho ha assegurat el seu president, Pere Relat, en un debat que s’ha celebrat de […]

Avatar
Agències 06/07/2021

ACN Barcelona.-Amec anticipa un 2021 “encara més dinàmic en fusions, adquisicions i pactes empresarials”. Així ho ha assegurat el seu president, Pere Relat, en un debat que s’ha celebrat de manera semipresencial aquest dimarts al Paranimf de la Universitat de Barcelona. Relats ha indicat que les empreses han d’adaptar les estructures corporatives a les necessitats del mercat, obrir noves vies de negoci i ampliar clients i abast geogràfic. Més de 400 directius d’empreses internacionalitzades s’han reunit per debatre formes de creixement òptim. El fòrum ha servit per conèixer les diferents maneres de créixer però també per defensar que en l’economia global hi ha espai per a empreses de diferent dimensió.

“Hem de sentir contínuament que hem de guanyar dimensió, però la realitat és que hem de ser competitius en la nostra dimensió”, ha afirmat en les conclusions del Fòrum el director general d’amec, Joan Tristany. En el procés de creixement i el camí cap a la competitivitat, “els casos d’èxit han mostrat que ser una empresa familiar o una empresa petita o mitjana no és determinant ni limitant”, ha incidit. “Cal dirigir-se, sense obsessió, cap a la dimensió òptima, i fer-ho bé, perquè hi ha riscos i cal controlar-los”. Així mateix, per Tristany, “cal créixer no només com a empresa, sinó també com a indústria i com a país”. Molt més enllà de repensar la dimensió pròpia, Tristany s’ha dirigit als directius per remarcar la importància de teixir una xarxa nacional i internacional de col·laboracions empresarials. Durant la jornada s’han mostrat casos d’èxit d’empreses que han aconseguit créixer de forma òptima com Kerajet, UNEX o Viscofan. També han participat experts de diferents parts de món com el president de l’Associació d’Envasament i Tecnologies de Processament (PMMI), Jorge Izquierdo o Thomas Waldmann, director de VDMA, associació que representa més de 3.200 empreses de la indústria d’enginyeria mecànica a Alemanya. Waldmann ha destacat que “les empreses petites i mitjanes són majoria a Alemanya i el model ha estat un èxit”. Tot i això, ha posat l’accent reptes pendents com la digitalització i ha indicat que “hi ha una falta de sensibilitat a obrir-se a nous socis” en les empreses petites. Al seu torn, el consultor en estratègia, innovació i emprenedoria corporatiu, Xavier Marcet, “la dimensió òptima és la que permet la consistència, més enllà de l’èxit”, aportant beneficis no només a l’empresa sinó també a l’entorn.