Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

Álvarez, sobre els pressupostos: “A Espanya s’han d’apujar els impostos, fonamentalment els directes, és el més just”

ACN Barcelona.-El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, ha defensat la pujada d’impostos que recull el projecte de pressupostos generals de l’Estat que es comença a debatre aquest dimecres […]

Agències 11/11/2020

ACN Barcelona.-El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, ha defensat la pujada d’impostos que recull el projecte de pressupostos generals de l’Estat que es comença a debatre aquest dimecres al Congrés, una sessió “extraordinàriament important”, segons ha dit en una conferència organitzada pel Consell General d’Economistes. “A Espanya s’han d’apujar els impostos, fonamentalment els directes. És la manera més justa, que cadascú pagui en funció del que té i no del que consumeix”, ha explicat. Álvarez ha opinat que els comptes haurien d’incorporar elements proposats per diferents grups parlamentaris i ha reclamat que s’aïlli “d’altres debats” la tramitació dels comptes.

El líder de la UGT ha criticat “alguns grups polítics” espanyols que proposen mesures de despesa pública “immenses” com ara ajuts per autònoms o “pagues per a tothom” i, en canvi, quan arriba el moment de negociar els comptes “demanen abaixar els impostos al mínim”. “I així els números no surten”, ha afirmat.El sindicalista ha animat el govern espanyol i els partits que tinguin una visió “oberta” dels pressupostos, que passaria per “no exigir que es comprometin amb el100%” i poder donar suport a una part concreta. Una estratègia que generaria, segons diu, “el necessari consens polític que s’ha de recuperar” a l’Estat.D’altra banda, ha celebrat que el projecte del ministeri d’Hisenda hagi descartat l’augment de l’IVA al 21% pel sistema educatiu, una mesura que “no veu raonable” perquè afectaria famílies de classe treballadora, i seria especialment perjudicial en l’etapa de 0 a 3 anys.Per Àlvarez, aquests pressupostos han de servir per reforçar els serveis públics. “L’Estat ha de donar resposta a les ínfimes estructures de gestió de l’administració i el col·lapse que hem vist amb els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), però també en el sistema sanitari”, ha dit. També ha lamentat que la quantitat de persones que han cobrat l’Ingrés Mínim Vital (IMV) és “absolutament ridícula” i “no arriba al 20%”.D’altra banda, el secretari general de la UGT ha afirmat que “no s’ha de posar data” a la pròrroga dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a partir de gener. L’ampliació dels expedients s’hauria de començar a negociar al desembre sense un horitzó temporal i assegurant que estan disponibles tot el temps que es necessiti. “No crec que hi hagi cap empresa zombi, com diuen alguns, que es mantenen artificialment gràcies a un ERTO”, ha indicat.