Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Álvarez de Toledo, sobre la taula de diàleg: “Avui s’enterra l’esquerra espanyola a la Moncloa”

ACN Madrid .-La portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, assegura que amb la taula de diàleg d’aquesta dimecres a la tarda “s’enterra l’esquerra espanyola a la Moncloa” […]

Avatar
Agències 26/02/2020

ACN Madrid .-La portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, assegura que amb la taula de diàleg d’aquesta dimecres a la tarda “s’enterra l’esquerra espanyola a la Moncloa” i afirma que “s’han d’enterrar els morts”. Durant una interpel·lació al govern espanyol, Álvarez de Toledo ha qualificat la reunió de “rèquiem” i ha afirmat que “avui s’amnistien definitivament els condemnats assentant-los en una taula que legitima els seus deliris”. La ministra de Política Territorial, Carolina Darias, ha respost als populars que la taula respon a la voluntat de l’executiu de trobar una “solució dialogada” a un llarg conflicte “en el marc de la llei” i els ha acusat de ser part del problema.

Darias ha demanat al PP “alçada de mires” i ha afirmat que la seva posició “d’immobilisme” durant anys a Catalunya. “Mai havia vist tanta miopia política”, li ha etzibat.Durant la interpel·lació del grup parlamentari del PP sobre l’impacte de la reunió de la taula de diàleg, Álvarez de Toledo ha qualificat la trobada com la “foto de la rendició del govern espanyol” i ha acusat l’executiu “d’amnistiar definitivament” els condemnats en una taula que “legitima els seus deliris”. També ha dit que persegueixen “amnistiar” Sánchez d’un “delicte de lesa democràcia” i ha dit que el govern espanyol ha “desemparat” els catalans constitucionalistes. “La mesa és l’últim acte del procés d’absorció del socialisme per part del nacionalisme. Una fusió nuclear”, ha afirmat. “La llei és la condició”La ministra de Política Territorial, Carolina Darias, per la seva banda, ha respost que la taula respon a la voluntat de diàleg del govern espanyol i l’ha fixat dins el “marc de la llei”. “La llei és la condició i el diàleg el camí”, ha dit Darias. “S’obliden que les seves pròpies actuacions van enfortir més l’independentisme”, ha afirmat, tot acusant-los “d’immobilisme”. “Els sona la paraula lleialtat?”, ha etzibat. “Posterguin els seus interessos i pensin en el país”, ha afegit. Darias ha dit també que la societat catalana està “tipa de l’enfrontament” j que, per al govern espanyol, “no hi ha casos perduts”. “Imposar el perdre”, ha dit. En aquest sentit, ha afegit que “el govern té el dret i, sobretot, la obligació d’explorar un altre camí”. A més, ha dit que la Constitució “no és una caixa forta” on “només tenen vostès cabuda”. “No havia vist mai tanta miopia política”, li ha replicat a Álvarez de Toledo. “Amb vostès o sense vostès s’intentarà la via de la retrobada. Poden seguir buscant la provocació però en aquesta ministra només trobaren lleialtats, aquesta és la gran diferència entre vostès i nosaltres”, ha afirmat. Amb tot, Darias ha demanat als popular “alçada de mires” per pensar en els “47 milions d’espanyols”.