Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Alumnes del Bages aprenen com l’escola pot ajudar a “salvar” boscos gràcies a la biomassa

ACN Sant Fruitós de Bages.-Alumnes de 5è i 6è de primària de l’escola Monsenyor Gibert de Sant Fruitós de Bages han assistit aquest dimarts a un taller per aprendre els […]

Avatar
Agències 09/03/2021

ACN Sant Fruitós de Bages.-Alumnes de 5è i 6è de primària de l’escola Monsenyor Gibert de Sant Fruitós de Bages han assistit aquest dimarts a un taller per aprendre els beneficis mediambientals que comporta escalfar el centre educatiu amb biomassa. És el primer d’un conjunt de cursos que el clúster de la bioenergia de Catalunya impartirà en diversos centres escolars de Barcelona. “Sovint es té la percepció que tallar boscos és dolent i és important saber que això no és així i que, si es fa una bona gestió forestal, podem lluitar contra el canvi climàtic”, assegura el gerent del clúster, Marc Cortina. A Sant Fruitós de Bages, l’escola i la llar d’infants s’escalfen amb una caldera de biomassa. Des que s’ha instal•lat, ara fa un any i mig, s’han estalviat 10.000 euros.

Quins són els beneficis de la gestió forestal i per què és tan necessària. És part del que han après aquest dimarts els alumnes de primària de l’escola Monsenyor Gibert de Sant Fruitós de Bages. El seu centre n’és un exemple. Des de fa un any i mig, l’escola s’escalfa amb una caldera de biomassa i, per tant, segons el gerent del clúster de la bioenergia de Catalunya, Marc Cortina, contribueix a “salvar els boscos” del país. Cortina destaca la rellevància d’impartir aquesta temàtica, que normalment no s’inclou en el currículum escolar. “És important que, més enllà del canvi climàtic, els infants també sàpiguen sobre gestió forestal. Són el futur”, assegura. El taller d’aquest dimarts és el primer d’un conjunt de cursos que el clúster de la bioenergia de Catalunya impartirà aquest any en diversos centres escolars del país. L’objectiu és que els alumnes coneguin les energies renovables i, entre elles, la biomassa. 10.000 euros d’estalvi La caldera que s’ha instal•lat a Sant Fruitós de Bages serveix per escalfar l’escola i la llar d’infants. La seva posada en marxa ha permès prescindir del gas natural i, a més, ha significat un estalvi econòmic per a l’Ajuntament d’aproximadament 10.000 euros l’any.