Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Alstom nomena Cristina Andériz nova directora del Centre Industrial de Santa Perpètua de Mogoda

ACN Barcelona.-Alstom ha anunciat el nomenament de Cristina Andériz nova directora del Centre Industrial de Santa Perpètua de Mogoda, en substitució de Miguel Ángel Martín, que ara assumirà la direcció […]

Avatar
Agències 12/07/2021

ACN Barcelona.-Alstom ha anunciat el nomenament de Cristina Andériz nova directora del Centre Industrial de Santa Perpètua de Mogoda, en substitució de Miguel Ángel Martín, que ara assumirà la direcció del projecte de fabricació dels trens de Rodalies que Renfe ha encarregat a la planta i que suposa el més important de la història del ferrocarril a l’Estat. Andériz es va incorporar a Alstom el 2009 i ha format part de l’equip directiu de Transport Global Solutions –amb projectes com el tramvia d’Alger, les cotxeres del tren d’alta velocitat de Varsòvia o el tramvia de Sidney-. De 2014 al 2018 va ser vicepresidenta de la plataforma d’Infraestructures i al 2018 es va incorporar al metro de Riad com a directora de projectes per a sistemes ferroviari.

El contracte que es va adjudicar fa uns mesos Alstom forma part del paquet de 2.445 milions que Renfe ha licitat per comprar 211 trens de Rodalies i per mantenir-los durant 15 anys. La firma gala va aconseguir la part més important de la licitació, de 1.447 milions i Stadler la resta. Els 152 trens que ha aconseguit Alstom es construiran a Santa Perpètua. Actualment hi treballen unes 700 persones de forma directa i unes 300 de forma indirecta.Aquest encàrrec farà que l’empresa dupliqui la plantilla i ampliï les instal·lacions de 360.000 metres quadrats de la seva propietat a Santa Perpètua, de les quals actualment n’ocupa 65.000. La fàbrica també s’haurà d’adaptar a la nova producció.