Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Alsina considera una “prioritat” i una “oportunitat històrica” aprovar la llei electoral catalana

ACN Roma.-La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, considera una “prioritat” i una “oportunitat històrica” que aquesta legislatura s’aprovi la llei electoral catalana. “Som l’única comunitat autònoma que […]

Agències 23/09/2021

ACN Roma.-La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, considera una “prioritat” i una “oportunitat històrica” que aquesta legislatura s’aprovi la llei electoral catalana. “Som l’única comunitat autònoma que no en té i això és una anomalia perquè cal poder resoldre problemes com el vot exterior, modernitzar el sistema amb el vot digital i poder tenir una sindicatura pròpia”, ha dit des de Roma. Pel que fa a la ponència conjunta impulsada per ERC per elaborar-la, Alsina aposta per una conversa “àmplia” perquè el percentatge per a l’aprovació requereix que hi participi tothom.

Alsina també ha volgut deixar palès que és “molt important” que quan es parla de la llei electoral es vegi que no es pot discutir de manera aïllada. Per una banda hi ha el debat al Congrés sobre la reforma de la LOREG, diu, però el fet és que, “que es reformi o no i de quina manera, canvia el marge de maniobra a Catalunya”, apunta. És per això que Alsina es compromet a estudiar tots els escenaris per poder oferir als catalans una proposta que pugui ser aprovada i pugui tirar endavant.