Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Almirall obté resultats positius en l’estudi del seu medicament contra la dermatitis i creix un 3,5% a la borsa

ACN Barcelona.-Almirall ha anunciat aquest dilluns que el seu medicament estrella contra la dermatitis atòpica moderada i greu –lebrikizumab- ha obtingut resultats positius en els seus dos assaigs de fase […]

Avatar
Agències 16/08/2021

ACN Barcelona.-Almirall ha anunciat aquest dilluns que el seu medicament estrella contra la dermatitis atòpica moderada i greu –lebrikizumab- ha obtingut resultats positius en els seus dos assaigs de fase 3 en humans. En un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l’empresa ha informat que el producte ha millorat en almenys un 75% l’aclariment de la pell en més de la meitat dels pacients i que la taxa d’abandonament del tractament a causa de reaccions adverses ha estat similar entre el grup tractat amb lebrikizumab (1,4%) i el grup tractat amb placebo (1,7%). L’anunci ha fet pujar el valor de les accions de l’empresa, que a les onze del matí se situava per sobre els 11,2 euros (+3,5%).

Els estudis, encara en marxa, tindran una durada de 52 dues setmanes. En aquest sentit, Almirall preveu iniciar la comercialització del producte l’any 2023, després que l’Agència d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA, per les seves sigles en anglès) li concedís la designació de ‘via ràpida’ per accelerar el seu desenvolupament.