Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Almenys 15 persones sense llar han mort a la ciutat de Barcelona entre els mesos de gener i abril

ACN Barcelona.-Almenys 15 persones sense llar han mort a la ciutat de Barcelona entre els mesos de gener i abril del 2021. Segons la Fundació Arrels cinc d’elles vivien al […]

Avatar
Agències 13/04/2021

ACN Barcelona.-Almenys 15 persones sense llar han mort a la ciutat de Barcelona entre els mesos de gener i abril del 2021. Segons la Fundació Arrels cinc d’elles vivien al carrer i, d’aquestes, tres van perdre la vida directament a conseqüència del fred mentre pernoctaven al ras. Les altres dues van morir a l’hospital. La resta de sensesostre havien viscut al carrer i quan van morir es trobaven allotjats en albergs, pensions o pisos. Entre els motius de les defuncions també hi ha un cas de violència, i altres relacionats amb problemes de salut i malalties. La persona més jove tenia 28 anys i la més gran tenia 69 anys. Des d’Arrels han confirmat que coneixien dotze d’aquestes persones.

L’entitat ha recordat que el mes d’octubre del 2020 van fer un acte de record per totes aquelles persones sense llar que havien mort a Barcelona durant tot l’any, un total de 70. Així, la fundació ha aprofitat per subratllat que la mitjana d’edat de les defuncions se situava en 56 anys, una xifra molt superior a la mitjana habitual de la resta de veïns i veïnes de la ciutat. El 44% de les persones sense llar que van perdre la vida, vivien al carrer, i pràcticament una vintena hi van morir.