Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Almeida demana a Sánchez que aixequi l’estat d’alarma quan Madrid compleixi algun dels requisits fixats per Sanitat

ACN Barcelona.-L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que aixequi l’estat d’alarma quan la ciutat de Madrid compleixi algun dels requisits […]

Avatar
Agències 11/10/2020

ACN Barcelona.-L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que aixequi l’estat d’alarma quan la ciutat de Madrid compleixi algun dels requisits fixats pel Ministeri de Sanitat. Així s’ha expressat aquest diumenge al matí en una atenció als mitjans de comunicació, on també ha lamentat que les darreres restriccions imposades arran de l’augment dels contagis de la covid-19 estan limitant “els drets i les llibertats fonamentals” dels seus ciutadans. “Es tracta d’unes mesures excepcionals, adoptades unilateralment pel govern” ha subratllat.

En aquesta mateixa intervenció ha criticat que, malgrat les restriccions imposades, durant la jornada d’ahir es va registrar un augment del 12,5% de la mobilitat interurbana. Unes dades, sosté, proporcionades per l’empresa municipal de transports. En aquest sentit també ha afegit que els vint-i-un districtes de Madrid poden tenir entre 66.000 i 250.000 habitants amb diferents “taxes de contagi”. Això sí, l’alcalde del municipi ha aprofitat per felicitar els ciutadans que “estan complint de forma exemplar” les mesures. I és que creu que, de moment, els habitants de la capital de l’estat espanyol estan a “l’altura” dels sacrificis que els han demanat les institucions.És per aquest motiu, que Almeida considera que hi ha hagut un “excés” de prudència i una certa “desproporció” pel que fa al nombre d’agents dels cossos i forces de seguretat estatals que s’han desplaçat fins a Madrid per controlar la situació. “Quan a la gent se li dona d’indicació de complir unes certes regles, les compleix” ha subratllat.