Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Almeida acusa Sánchez de fer una “intervenció unilateral” a Madrid i d’haver “trencat la possibilitat d’acord”

ACN Madrid.-L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha acusat el govern espanyol de fer una “intervenció unilateral” a la Comunitat de Madrid “mitjançant el BOE”. Segons Almeida, l’ordre publicada al […]

Avatar
Agències 01/10/2020

ACN Madrid.-L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha acusat el govern espanyol de fer una “intervenció unilateral” a la Comunitat de Madrid “mitjançant el BOE”. Segons Almeida, l’ordre publicada al Butlletí Oficial de l’Estat aquest dijous “trenca unilateralment la possibilitat d’acord” que cercava Madrid i implica una “intervenció de les competències sanitàries” del govern autonòmic. Segons Almeida, és el govern espanyol qui ha canviat de criteri perquè ha passat de dir que es limitaria a ajudar les CCAA a “suplantar”. L’alcalde del PP ha dit que són el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, els que han de donar explicacions.

Almeida ha defensat que l’executiu espanyol no pot parlar d’acord amb les autonomies i ha aprofitat el ‘no’ de Catalunya -una de les cinc CCAA que van votar en contra al Consell Interterritorial de Salut però per motius diferents que Madrid- per dir que el 57% de la població espanyola no està representada en la presa de decisions sobre les restriccions.