Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Alleujament i una mica de confusió a Barcelona el primer dia sense mascareta al carrer

ACN Barcelona.-Amb mascareta, sense o només amb el nas a fora. Als carrers de Barcelona s’ha pogut veure de tot el primer dia en què la mascareta ha deixat de […]

Agències 26/06/2021

ACN Barcelona.-Amb mascareta, sense o només amb el nas a fora. Als carrers de Barcelona s’ha pogut veure de tot el primer dia en què la mascareta ha deixat de ser obligatòria a l’exterior. Molts veuen la nova normativa amb “alleujament”, especialment pels 25 graus que marca el termòmetre aquest dissabte al migdia als carrers del barri de Gràcia. La mesura ja es nota a les farmàcies, on “fins ara la gent les comprava a caixes” i ara es limita a comprar-les a unitats. Una cosa similar passa a les botigues on venen mascaretes de tela, on ja “gairebé ningú en compra”. El canvi a la llei ha creat força confusió, especialment entre els turistes, que entraven als comerços i al mercat de la Llibertat sense tapaboques.

Aquest matí, després de gairebé un any, molta gent passejava amb un visible somriure a la cara i sense mascareta pels carrers del barri barceloní de Gràcia. Els comerciants del voltant del mercat de la Llibertat celebren la nova normativa i es mostren alleujats perquè alguns d’ells ja no han de posar-se el tapaboques per treballar. Aquest és el cas del Xavi Gomis, propietari del Xavi Street Market, que aprofita quan no té clients per sortir fora la botiga per prendre l’aire. “És una gran notícia”, ha assegurat en ser preguntat pel canvi de les mesures. “Això vol dir que la cosa va endavant, que les vacunes funcionen, i que, a poc a poc, podrem tornar a la normalitat”, ha celebrat.A dins el mercat el dia ha estat força “distret”, ha detallat Eva Munlloch, propietària de la carnisseria Joan-Isabel, tot explicant que molts estrangers hi han entrat sense posar-se les màscares. De fet, el vigilant de seguretat els ha hagut de “cridar l’atenció diverses vegades” perquè entenguessin que “en espais tancats encara s’ha de dur mascareta”.Des que es va saber que la mascareta deixaria de ser obligatòria a l’exterior si es pot mantenir la distància d’1,5 metres entre persones, la venda de tapaboques ha baixat força. Així ho explica Gemma Pi, titular d’una farmàcia del carrer Gran de Gràcia de Barcelona, que assegura que la gent ja “no compra packs”. Aquest dissabte ha estat força la gent que per descuit ha entrat al seu establiment sense mascareta. De fet això ha passat durant tota la pandèmia, “especialment amb la gent que va amb moto” perquè com que porta el casc no recorda que va sense tapaboques.Qui ha notat, i molt, la nova mesura aprovada pel Consell de Ministres aquest dijous són les botigues que venen mascaretes de tela. Així ho ha detallat en declaracions a l’ACN Dana Montinel·li, que fa de dependenta a la botiga Petit travel. Un establiment creat amb la voluntat de vendre motxilles i maletes i que ha sobreviscut a la pandèmia venent tapaboques. Ara, però, amb la nova mesura, la truita s’ha girat i les mascaretes ja gairebé no tenen sortida.