Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Alimentària 2020 arriba a una contractació “rècord” del 92% cinc mesos abans de la seva celebració

ACN Barcelona.-La fira Alimentària 2020 ha superat el 92% de la contractació de l’espai executiu cinc mesos abans de la seva celebració, una xifra “rècord”, segons els organitzadors. El congrés […]

Avatar
Agències 13/12/2019

ACN Barcelona.-La fira Alimentària 2020 ha superat el 92% de la contractació de l’espai executiu cinc mesos abans de la seva celebració, una xifra “rècord”, segons els organitzadors. El congrés ocuparà la pràctica totalitat del recinte Gran Via Fira de Barcelona, amb una superfície de 110.000 metres quadrats. En la pròxima edició, l’Alimentària preveu incrementar les últimes xifres, que va tancar amb prop de 4.500 empreses expositores i prop de 150.000 visitants de 156 països. De cara l’edició de l’any que ve, s’esperen més de 12.500 reunions amb 800 compradors “de primer nivell de tot el món”, segons ha explicat president del comitè organitzador d’Alimentària i president de la Cambra de Comerç d’Espanya, Josep-Lluís Bonet, en la presentació de la Fira Alimentària 2020.

De fet, l’àrea que agrupa la majoria de l’oferta estrangera de l’esdeveniment, International Pavilions, ha superat el 80% de comercialització, una xifra “inèdita” que duplica les dades d’edicions anteriors.L’aposta per la internacionalització, així com per la innovació i la sostenibilitat, seran elements claus de la pròxima edició del certamen. En aquest context, l’estand del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, amb més de mil metres quadrats, acollirà 130 empreses ecològiques, com una “mostra de suport” a aquest tipus de producció.”A més de la internacionalització, sempre hem estat molt atents a les noves tecnologies i, en el món de la innovació, a les marques. Ens adaptem als nous temps i anem desenvolupant un constant canvi”, ha explicat Josep-Lluís Bonet.L’edició de l’any vinent se celebrarà també de la mà d’Hostelco, el Saló Internacional de l’Equipament per a la Restauració, Hoteleria i Col·lectivitats. La integració ha de servir “per oferir a la indústria de l’alimentació i l’equipament hostaler una gran plataforma d’internacionalització, negoci i innovació”. “Alimentaria 2020 ofereix a tots l’oportunitat extraordinària de mostrar la potència, la creativitat, la innovació i la riquesa del sector agroalimentari d’aquest país”, ha assegurat la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà. De fet, les autoritats presents a l’acte han valorat la importància del sector agroalimentari, un sector “estratègic” per al govern espanyol. “Alimentaria 2020 és un esdeveniment excepcional que esdevé una oportunitat a l’hora de valorar els productes i guanyar quotes de mercat aquí i la resta del món”, ha afegit.