Dimecres, 20 de gener de 2021 - Edició 909
La República

Alex Michaelides: “Volia explicar una història com ho haurien fet Alfred Hitchcock i Agathie Christe”

ACN Barcelona.-L’escriptor Alex Michaelides és un gran admirador del director de cinema Alfred Hitchcock i l’autora Agathie Christe i ha reconegut que volia escriure un llibre i explicar una història […]

Avatar
Agències 12/09/2019

ACN Barcelona.-L’escriptor Alex Michaelides és un gran admirador del director de cinema Alfred Hitchcock i l’autora Agathie Christe i ha reconegut que volia escriure un llibre i explicar una història “com ho haurien fet ells”. El resultat d’això és la novel·la d’intriga psicològica ‘La pacient silenciosa’, publicada en català per l’editorial Amsterdam. En una roda de premsa que ha ofert a La Setmana del Llibre en Català, l’escriptor ha explicat que el llibre és el seu intent d’unir la trama del thriller amb una investigació psicològica més profunda. Els drets del llibre s’han venut a més de 40 territoris i també els ha comprat una producció cinematogràfica produïda per Brad Pitt.

L’Alicia Berenson, la protagonista del llibre, tenia trenta-tres anys quan va matar el seu marit. Ella era una pintora reconeguda amb un gran èxit entre les galeries de Londres que volien exposar les seves obres. Aparentment s’estimava el seu marit, fins que un dia va lligar-lo a la cadira i li va disparar cinc trets. Ella no va tornar a parlar mai més. Anys després un psicoterapeuta intentarà ajudar a l’Alicia Berenson i resoldre perquè va decidir quedar-se en silenci. A través del personatge de l’Alicia Berenson, l’autor volia parlar d’un tema que l’interessa especialment: “Descobrir els motius que poden portar a algú a matar una persona, més enllà de la violència”. També va voler endinsar-se en el trauma i en la pregunta sobre si una persona es pot recuperar de les coses que li han passat en la seva infantesa. Els grans interessos de Michaelides són la mitologia grega i també la psicologia. De fet, ell va estudiar psicologia i com ha apuntat ha estat pacient de psicoterapeutes i va treballar en una unitat psiquiàtrica per adolescents que és el que va inspirar el llibre. Ha admès que és un gran admirador del director de cinema Alfred Hitchcock i l’autora Agathie Christe. Michaelides ha recordat que quan tenia 13 anys va descobrir les novel·les d’Agathie Christe i la va llegir “obsessivament durant un estiu. El plantejament era fer la mena de llibre que m’hauria agradat llegir a la platja”.L’autorAlex Michaelides (Xipre, 1977) és guionista de cinema. Va estudiar literatura i psicoteràpia, i ha treballat en un centre de seguretat psiquiàtrica per a joves, experiència que li ha proporcionat material i inspiració per a la seva primera novel·la, ‘La pacient silenciosa’.

Relacionats