Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Alerten que ignorar els problemes psicoemocionals derivats del virus augmentarà la probabilitat de patir malalties

ACN Barcelona.-La Societat Espanyola de Salut i Medicina Integrativa alerta que no atendre els problemes psicoemocionals derivats del coronavirus augmentarà la probabilitat de patir malalties futures. L’entitat recomana tenir en […]

Avatar
Agències 16/04/2020

ACN Barcelona.-La Societat Espanyola de Salut i Medicina Integrativa alerta que no atendre els problemes psicoemocionals derivats del coronavirus augmentarà la probabilitat de patir malalties futures. L’entitat recomana tenir en compte els components psicoemocionals que estan en joc en la pandèmia i el confinament. Estar tancats, l’angoixa per les informacions i la por davant la malaltia poden suposar una exigència molt alta que pot repercutir negativament en la salut, segons els experts. L’entitat recorda que la calma ajuda el sistema immunològic, i recomana a aprendre a gestionar la incertesa. “La nostra actitud i com reaccionem a l’adversitat poden impactar en la nostra salut molt més que molts medicaments”, conclou.

Entre els consells que donen els experts hi ha el de buscar un moment diari per a un mateix, recuperar aficions, reduir les preocupacions pel futur (perquè està fora del propi control), tractar-se bé a un mateix, conservar el bon humor, ajudar els altres i potenciar la serenitat i la paciència.