Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Alerta per tempestes fortes aquest dissabte a la tarda a la Catalunya Central i comarques de Girona

|

- Publicitat -

ACN Lleida – Protecció Civil ha activat la fase d’alerta del pla d’emergències Inuncat per la previsió de tempestes fortes aquest dissabte a la tarda a molts punts del país, però especialment a la Catalunya Central i comarques de Girona. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveuen precipitacions que podrien superar els 20 litres per metre quadrat en mitja hora o sobrepassar els 40 litres en 30 minuts en punts del Berguedà, la Garrotxa i Osona. Els xàfecs també podran anar acompanyats de calamarsa, pedra o d’algun fenomen de temps violent com fort vent o esclafits. Les pluges també faran acte de presència en d’altres comarques de l’interior de Tarragona i Lleida, Terres de l’Ebre i prelitoral de Barcelona.

De cara al vespre i nit d’aquest dissabte, les precipitacions haurien de baixar d’intensitat i mantenir-se a la Catalunya Central i algunes comarques de Lleida. Pel que fa a diumenge, les previsions indiquen que les precipitacions poden tornar a ser intenses també a partir del migdia sobretot al Berguedà, Ripollès, Osona i Garrotxa.

Publicitat

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure. Concretament, recomana no aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió