Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Alerta per tempestes fortes aquest dissabte a la tarda a la Catalunya Central i comarques de Girona

|

- Publicitat -

ACN Lleida – Protecció Civil ha activat la fase d’alerta del pla d’emergències Inuncat per la previsió de tempestes fortes aquest dissabte en diversos punts del país, però especialment a la Catalunya Central i comarques de Girona. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveuen precipitacions que podrien superar els 20 litres per metre quadrat en mitja hora o sobrepassar els 50 litres en punts del Berguedà, la Garrotxa i Osona. Els xàfecs també poden anar acompanyats de calamarsa, pedra o d’algun fenomen de temps violent com fort vent o esclafits. Les pluges també faran acte de presència en d’altres comarques de l’interior de Tarragona i Lleida, Terres de l’Ebre i prelitoral de Barcelona.

<em>(Aquesta notícia actualitza l’anterior amb més detalls sobre la previsió de diumenge i dilluns)</em>

Publicitat

De cara al vespre i nit d’aquest dissabte, les precipitacions haurien de baixar d’intensitat i mantenir-se a la Catalunya Central i algunes comarques de Lleida.

Pel que fa a diumenge, les previsions indiquen que les precipitacions poden tornar a ser intenses també a partir del matí al Ripollès, Garrotxa, Osona, Selva i Vallès Oriental, així com a la Terra Alta, Baix Ebre i Montsià. A partir del migdia, el risc s’escamparà per totes les comarques de Girona, Terres de l’Ebre, Pirineu i Ponent, així com el Priorat, el Bages, el Moianès i el Solsonès. A la Garrotxa, Ripollès, Osona, Lluçanès i Berguedà el risc serà de nivell 3 sobre 6. Cap al vespre, les tempestes disminuiran a tot arreu i el risc desapareixerà.

Finalment, per a dilluns, el risc serà de nivell 2 sobre 6 a la Garrotxa, Ripollès, Osona, Selva i Vallès Oriental durant el matí, risc que s’escamparà al migdia i la tarda per la resta de comarques de Girona, excepte el Baix Empordà, a més del Vallès, Moianès, Bages, Lluçanès, Berguedà, Anoia, Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona, excepte Tarragonès, i les Garrigues. És possible que hi hagi fenòmens de temps violent, amb pedres de més de 2 centímetres de diàmetre i ratxes de vent molt fortes. A la tarda el risc desapareixerà a tot el territori.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure. Concretament, recomana no aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió