Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Alemanya atura la vacunació amb AstraZeneca per “precaució” arran de diversos casos de trombosi detectats a Europa

ACN Brussel·les.-Alemanya ha aturat la vacunació amb AstraZeneca per “precaució” arran d’almenys una trentena de casos de trombosis entre els gairebé 5 milions de vacunats a Europa. El ministeri de […]

Agències 15/03/2021

ACN Brussel·les.-Alemanya ha aturat la vacunació amb AstraZeneca per “precaució” arran d’almenys una trentena de casos de trombosis entre els gairebé 5 milions de vacunats a Europa. El ministeri de Salut alemany ha assegurat aquest dimarts que suspèn l’ús del vaccí britànic per recomanació del regulador alemany. L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) continuar defensant la vacunació amb AstraZeneca “No veiem cap problema amb continuar la campanya de vacunació amb aquesta vacuna”, ha dit aquest dilluns Marco Cavaleri, cap de l’estratègia de vacunes de l’EMA, que està investigant els casos.

Alemanya se suma als Països Baixos, Irlanda, Àustria, Dinamarca i els països bàltics, que també han decidit aturar temporalment l’administració de la vacuna d’Oxford-AstraZeneca.L’EMA està investigant “ràpidament” especialment si els casos podrien estar relacionats amb “patologies prèvies” de les persones vacunades. En tal cas, l’EMA podria “redefinir” l’ús de la vacuna d’Oxford-AstraZeneca per a determinades persones.