Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Alejandro Fernández diu que “les urnes van decidir” que a Vox li pertoca un senador

ACN Barcelona.-El president del PPC, Alejandro Fernández, s’ha mostrat en contra de la decisió dels grups independentistes i els comuns de deixar a Vox sense senador autonòmic en representació del […]

Avatar
Agències 20/04/2021

ACN Barcelona.-El president del PPC, Alejandro Fernández, s’ha mostrat en contra de la decisió dels grups independentistes i els comuns de deixar a Vox sense senador autonòmic en representació del Parlament. “Ho van decidir les urnes. Qualsevol fórmula que no respecti el resultat electoral és antidemocràtic”, ha dit en una roda de premsa aquest dimarts. També ha denunciat que no s’hagi produït cap instrument de control parlamentari al Govern en funcions des del 13 de gener. “Això sí que és una anomalia antidemocràtica”, ha lamentat. Ha assegurat que ha fet una recerca exhaustiva i no ha trobat cap democràcia on hagi passat el mateix i ha acusat el vicepresident de la Generalitat en funcions de president, Pere Aragonès, de tenir “temptacions totalitàries”.

El líder del grup mixt també ha demanat a Aragonès canvis en la seva política de lluita contra la pandèmia i ha considerat que el “confinament administratiu” de tipus comarcal “no té cap sentit”. En aquest cas, ha demanat que els criteris siguin de tipus sanitari i poblacional.Fernández també ha demanat que es comenci a aprofundir més en els testos de cribratge en les activitats lúdiques, d’oci, culturals i esportives. “És absolutament necessari i s’ha demostrat que és el que funciona. Ja comença a ser el moment de reduir l’impacte econòmic en determinats sectors”. Per últim, ha acusat el Govern de tancar-ho tot quan hi ha hagut el més mínim problema i ha alertat que això està “ofegant” l’economia catalana.