Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Alejandro Fernández, a Aragonès: “Menys mentides i manipulació, i més concreció i rigor”

ACN Barcelona.-El president del PPC i diputat al Parlament, Alejandro Fernández, demana al president de la Generalitat, Pere Aragonès, “menys mentides, menys manipulació, més concreció i més rigor”. En el […]

Agències 02/06/2021

ACN Barcelona.-El president del PPC i diputat al Parlament, Alejandro Fernández, demana al president de la Generalitat, Pere Aragonès, “menys mentides, menys manipulació, més concreció i més rigor”. En el seu torn en el marc de la compareixença del president al Parlament per explicar la composició de l’executiu, Fernández l’ha instat a respondre una sèrie de preguntes concretes i ha lamentat “manca de transparència”. Entre les preguntes que ha plantejat hi ha el paper de Waterloo i el Consell per la República, la gestió dels Mossos, autodeterminació i amnistia, i sobre convivència entre catalans.

“Contesti les preguntes concretes que deixarien en paper mullat el que ha explicat anteriorment”, ha dit Fernández dirigint-se al president de la Generalitat. El líder dels populars l’ha acusat de dir “algunes mentides” i ha replicat que l’ICO i l’ICF “no tenen res a veure amb el model de banca pública que ha pactat amb la CUP”. “Dir que el nacionalisme es cura viatjant, estem d’acord, però mentir reiteradament té una cura més complicada”, ha afegit.Segons el líder del PPC, hi ha qüestions de l’acord per formar govern que queden “en els llims” i ha preguntat quin paper tindrà Waterloo i el Consell per la República. Concretament ha demanat a Aragonès que digui si Carles Puigdemont és el president legítim i, en cas afirmatiu, que concreti les seves atribucions.Pel que fa a l’amnistia i l’autodeterminació que defensa el Govern, ha preguntat de quina majoria disposen al Congrés i al Parlament Europeu per tirar-ho endavant i h alertat que “insistir en una ficció pot acabar amb frustració i esgotament de la societat catalana”.Alejandro també ha criticat el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, per haver-se referit a “Espanyistan” i haver dit que la diferència entre un espanyol i un mongol és una medalla. El diputat dels populars ha demanat a Aragonès que “desautoritzi” aquestes expressions i que el vicepresident demani disculpes.