Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Alegría respon al PP que la decisió sobre el compliment de la sentència del 25% està en mans del TSJC

ACN Madrid – La ministra d’Educació, Pilar Alegria, ha insistit aquest dimarts que el seu executiu esperarà al pronunciament del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) abans de fer […]

Agències 30/03/2022

ACN Madrid – La ministra d’Educació, Pilar Alegria, ha insistit aquest dimarts que el seu executiu esperarà al pronunciament del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) abans de fer cap pas en relació amb el compliment de la sentència que fixa el 25% de classes en castellà a les aules catalanes. Durant la sessió de control al Congrés, Alegría ha recordat que la Generalitat ha enviat una resposta al TSJC sobre l’aplicació del 25%, i per tant “és a aquest a qui li correspon en aquests moments pronunciar-se sobre el compliment de la sentència”.

Alegría ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta de la diputada del PP Sandra Moneo, que li ha recordat que dilluns va expirar el termini per aplicar la sentència del TSJC per aplicar el 25% de castellà a les aules a Catalunya.

Segons Moneo, la resposta que la Generalitat ha enviat al TSJC és una “autèntica presa de pèl” i es vulneren de nou “els drets lingüístics” dels castellanoparlants a Catalunya.

Moneo ha afirmat que la Generalitat “es permet el luxe d’incomplir les sentències perquè sap que el govern espanyol està al seu costat i no farà res”. “Vostès són un problema aquí i a Catalunya, al País Basc i a Balears”, ha dit, i cal “una mica més de respecte” als drets dels castellanoparlants.

En la seva resposta la ministra ha recordat que “afortunadament vivim en un país on les sentències es compleixen, i més una sentència ferma, i en aquest cas serà així”, però “estem en un estat de dret, i si la Generalitat ha enviat una resposta al TSJC és a aquest a qui li correspon en aquests moments pronunciar-se sobre el compliment de la sentència”.

Alegría ha acusat la diputada del PP de tenir com a únic objectiu “crispar, confrontar i dividir”. “Després de 25 anys de diputada li he de dir que he trobat a faltar alguna proposta constructiva en matèria educativa, perquè tenen tanta obsessió per atacar aquest govern que han estat l’únic partit que han votat en contra de la Llei de la FP”.

Segons Alegría, a Moneo “no li importa” que els joves que estan estudiant a territoris amb llengua cooficial “aprenguin a parlar en dues llengües”. “A vostès el que els interessa en aquesta matèria és dividir i enfrontar i utilitzar la llengua com a arma llancívola”.

En aquest marc, ha emplaçat el PP a aprofitar l’elecció de Feijóo per abocar-se al camí de l’oposició constructiva i útil, perquè “Aquest país els ho agrairà”.