Dimarts, 16 d'agost de 2022 - Edició 1482
La República

Alegría espera que “aviat” els Premis Princesa de Girona se celebrin a Girona amb l’assistència del Govern

ACN Madrid – La ministra d’Educació, Pilar Alegría, s’ha mostrat confiada aquest dimarts que els premis Princesa de Girona -que es van lliurar aquest dilluns a Cornellà de Llobregat i […]

Agències 05/07/2022

ACN Madrid – La ministra d’Educació, Pilar Alegría, s’ha mostrat confiada aquest dimarts que els premis Princesa de Girona -que es van lliurar aquest dilluns a Cornellà de Llobregat i sense la presència de membres del Govern- “aviat” i gràcies als “passos cap a la normalitat” es podran celebrar a la ciutat de Girona i amb l’assistència de representants de la Generalitat. En una entrevista a TVE, Alegría ha evitat valorar la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de suspendre l’aplicació de la sentència que obliga al 25% d’assignatures en castellà. “En aquests moments encara no hem rebut la providència per part del TSJC i quan arribin al Ministeri d’Educació i la puguem valorar traslladarem la posició al TSJC”.

Alegría també ha valorat el nou sistema de beques de la Comunitat de Madrid per estudiar educació infantil, batxillerat i FP a centres privats. El govern d’Isabel Díaz Ayuso ha augmentat el llistó d’ingressos i permet que hi accedeixin famílies de fins a 107.739 euros en el cas de parella amb un fill, 143.652 en el cas de dos fills i 179.565 en el cas de tres fills. El salari mitjà a la Comunitat de Madrid és de 28.000 euros. Segons Alegría, Ayuso ha posat al descobert el model educatiu del PP. “Treuen la beca a famílies que la necessiten per donar-la a famílies que no la necessiten”.

Pel que fa al fons de contingència de 1.000 milions d’euros que el Consell de Ministres aprova per al Ministeri de Defensa, Alegría ha negat que els ministres de Podem no tinguessin coneixement d’aquest acord. En tot cas ha afirmat que l’objectiu de la partida és “garantir la nostra seguretat”.