Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Aldi cedeix a l’Ajuntament de Calella el jaciment arqueològic que quedarà al subsol del supermercat

ACN Calella.-La cadena de supermercats Aldi ha cedit a l’Ajuntament de Calella el jaciment arqueològic que quedarà amagat al subsol de la nova botiga que s’està construint al municipi. Un […]

Avatar
Agències 17/06/2021

ACN Calella.-La cadena de supermercats Aldi ha cedit a l’Ajuntament de Calella el jaciment arqueològic que quedarà amagat al subsol de la nova botiga que s’està construint al municipi. Un cop s’enllesteixin les obres, El Roser serà de gestió pública i l’objectiu del consistori és aprofundir en la conservació de les restes, que ja s’han estat excavant en els darrers mesos, i fer-les visitables a través d’un projecte de museïtzació. El jaciment, de fet, disposarà d’una entrada directa des del carrer, totalment independent del supermercat. Tot i la polèmica per la construcció de l’espai comercial just a sobre de les ruïnes, l’Ajuntament valora molt positivament la contribució d’Aldi a la preservació de les restes.

En aquest sentit, el consistori ha informat que per al posicionament dels fonaments de l’edifici, s’ha creat un subsol arqueològic per tal de respectar les estructures romanes: “S’han destinat 1.000 hores de treballs manuals d’arqueologia per identificar les ruïnes i retirar la terra que cobria el jaciment, més de 5.000 metres cúbics”.