Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Alcaldes del Baix Segrià demanen a la Generalitat un vehicle adaptat per traslladar sospitosos de covid-19

ACN Alcarràs.-Alcaldes del Baix Segrià han demanat aquest dijous a la Generalitat un vehicle adaptat amb personal qualificat per poder traslladar persones sospitoses d’estar contagiades de covid-19. També han demanat […]

Avatar
Agències 28/05/2020

ACN Alcarràs.-Alcaldes del Baix Segrià han demanat aquest dijous a la Generalitat un vehicle adaptat amb personal qualificat per poder traslladar persones sospitoses d’estar contagiades de covid-19. També han demanat finançament per fer front a les despeses que suposen els equipaments destinats a aïllar persones amb símptomes de coronavirus i tests ràpids per “treure’ls l’angoixa”. Ho ha explicat a l’ACN l’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, després de reunir-se telemàticament, juntament amb la resta d’alcaldes del Baix Segrià, amb les conselleres de Salut, Alba Vergés, i d’Agricultura, Teresa Jordà, així com el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré.

Ezquerra ha explicat que la consellera Jordà els ha felicitat per com estan reaccionant al Baix Segrià des del primer moment que detecten un cas sospitós. Segons l’alcalde, Jordà s’ha compromès a gestionar les seves peticions per ajudar-los a fer front a la pandèmia. Pel que fa al vehicle, Ezquerra entén que els trasllats de persones amb símptomes o que hagin estat en contacte amb un positiu els ha de fer algú especialitzat. “No ho pot fer un treballador de la brigada, com ara”, ha lamentat.Pel que fa a les despeses econòmiques, Ezquerra ha explicat a l’ACN que actualment hi ha 10 persones en els allotjaments habilitats per l’Ajuntament i que, per tant, hauran de contractar algú de seguretat perquè vigili el complex. Pel que fa al menjar, ha explicat, de moment el fa el cuiner de l’escola bressol a la mateixa escola i després els hi porten; però si passen de 30 persones allotjades, està previst contractar una empresa de càtering.Ezquerra ha explicat a l’ACN que segons un estudi que van fer fa unes setmanes, si s’omplen les 72 places que ofereix l’allotjament municipal d’Alcarràs, els costos de manteniment durant tres mesos seran d’uns 256.000 euros, comptant seguretat, alimentació i servei de bugaderia, entre d’altres. És per això que els 7 alcaldes han demanat ajuda econòmica a la Generalitat en cas que els diners destinats per la Diputació de Lleida no arribin a cobrir les despeses. L’últim temporer aïllat a Alcarràs, negatiuPel que fa a l’últim temporer aïllat a Alcarràs, un jove de Madrid, Ezquerra ha informat que ha donat negatiu però que continuarà aïllat unes hores més per precaució tal com marca el protocol. Està previst que els metges parlin amb ell per avaluar el seu estat tot i que l’alcalde d’Alcarràs assegura que aquest dijous al matí l’ha vist i “es trobava bé”. “Potser estava passant per un procés víric que no té a veure amb el coronavirus però que li ha fet tenir unes dècimes de febre”, ha dit. Ezquerra ha recordat que a l’allotjament municipal s’aïllen casos sospitosos que encara no s’han confirmat com a positius i que els casos positius lleus de la seva zona es deriven a l’hotel Nastasi de Lleida i els de Lleida ciutat a l’hotel Rambla.