Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Albiol i Sàmper situen la multireincidència i les ocupacions com els principals reptes de seguretat a Badalona

ACN Badalona.-L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, han coincidit aquest dilluns que, com a moltes altres ciutats del país, la multireincidència i les ocupacions […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Badalona.-L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, han coincidit aquest dilluns que, com a moltes altres ciutats del país, la multireincidència i les ocupacions delinqüencials són els problemes que més sensació d’inseguretat generen entre els veïns de Badalona. Unes problemàtiques contra les que s’està lluitant gràcies a la bona col·laboració entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, però que segons ha destacat Albiol, requereixen de més efectius policials a la ciutat. Aquí, l’alcalde ha destacat que en una crisi com la que s’està vivint amb la pandèmia, tant important és invertir en sanitat com en seguretat “perquè la ciutadania te en la inseguretat com una de les principals preocupacions”.

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper, ha realitzat aquest dilluns al matí una visita institucional a Badalona en la qual ha mantingut una reunió de treball a l’Ajuntament amb l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol.Finalitzada la trobada, l’alcalde de Badalona ha destacat que, més enllà de les diferències ideològiques, la col·laboració entre ambdues institucions és “excel·lent” perquè comparteixen prioritats. “Hem de demostrar que les administracions sóm capaces d’entendre’ns en allò que és important”, ha afegit.El conseller d’Interior i l’alcalde de Badalona han valorat l’alt grau de col·laboració que hi ha a la ciutat entre el cos de Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. El conseller Miquel Sàmper ha assenyalat que l’estat de la seguretat a Badalona “no és diferent que el de la resta de ciutats de l’entorn” i han coincidit a destacar “la multireincidència i l’ocupació delinqüencial d’habitatges” com dos dels problemes fonamentals que generen tensió en l’àmbit de la seguretat.L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha agraït la predisposició i la col·laboració que ha trobat en la conselleria d’Interior, però ha reiterat la necessitat que té la ciutat d’augmentar els efectius d’agents dels Mossos d’Esquadra. En aquest sentit l’alcalde ha remarcat que l’Ajuntament, per la seva banda, ja està fent un esforç amb l’ampliació de la plantilla de la policia local amb la convocatòria de noves promocions. El conseller d’Interior ha assegurat que, dins de les limitacions actuals del nombre d’agents, en les futures promocions de Mossos d’Esquadra es “prestarà una atenció especial a ciutats com Badalona, no perquè tinguin un especial problema de seguretat, sinó per atendre les necessitats derivades de la seva demografia”.